HAVELSAN: 15 bin elemana ihtiyacımız var

HAVELSAN Genel Müdürü Atalay, siber güvenlik alanında harekete geçtiklerini belirterek, 15 bin personele ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

HAVELSAN: 15 bin elemana ihtiyacımız var
HAVELSAN: 15 bin elemana ihtiyacımız var
GİRİŞ 29.04.2016 11:25 GÜNCELLEME 29.04.2016 11:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2. Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı'nda konuşan HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, siber güvenliğin milli bir mesele olduğunu, durumdan kendilerine vazife çıkardıklarını söyledi. 

Son yıllarda siber güvenliğin ulusal güvenlik için çok önemli bir tehdit hale geldiğini vurgulayan Atalay, ticari kaygı gözetmeden bu alanda ciddi yatırımlar yapmaya hazırlandıklarını ifade etti. Atalay, dışa bağımlı kalmadan tamamen milli imkanlarla siber güvenlik sistemleri geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. 

Ahmet Hamdi Atalay şöyle konuştu:

HAVELSAN yazılım temelli teknoloji çözümleri geliştiren bir şirket. Bunu yapıyorsanız siber güvenlik zaten işinizin doğrudan bir uzantısı. Bizim için yeni bir alan değil. Manavlık yapıyorken, siber güvenliğe soyunuyor değiliz. Bizim için yeni bir alana farklı bir alana kaymış değiliz. Doğal olarak bir vazife çıkarma söz konusu. Bu alana yatırım yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Çok uzun zamanlar da yapacağımızı düşünüyoruz. Kendi imkan ve kabiliyetlerimiz ölçüsünde burada yapılacak bir şey varsa bunu yapmayı vatan görevi olarak biliyoruz ve bu amaçla yola çıktık.

15 BİN SİBER GÜVENLİK UZMANI AÇIĞI VAR

2019 için dünyada 2 milyon siber güvenlik uzmanı açığı olduğu bilgisini veren Atalay, bu rakamın Türkiye için 15 bin dolaylarında olduğunu belirtti. 

YORUMLAR 3
  • @turk_sec 7 yıl önce Şikayet Et
    10 yıldır bu sektördeyim, ama diploma istiyorsunuz. siber güvenlik diploma ile çözülemez..
    Cevapla
  • konyalii 7 yıl önce Şikayet Et
    basvursak birsuru prosedur isterler
    Cevapla
  • Umut Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabi isteyecekler boş adamları mı doldursunlar kuruluşa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...