İngiliz ajan hakkında 5 yıla kadar hapis istemi

stanbul Adliyesi girişinde gözaltına alınan İngiliz ajan Chris Stephenson hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İngiliz ajan hakkında 5 yıla kadar hapis istemi
İngiliz ajan hakkında 5 yıla kadar hapis istemi
GİRİŞ 29.04.2016 12:47 GÜNCELLEME 29.04.2016 15:41
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Gözaltındaki akademisyenlere destek için geldiği İstanbul Adliyesi girişinde gözaltına alınan İngiliz akademisyen Chris Stephenson hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerine destek amacıyla geldiği İstanbul Adalet Sarayı’nda gözaltına alınan İngiliz akademisyen Chris Stephenson hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Christoper Vames Keneth Stephehson’un 15 Mart 2016 tarihinde İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek C Blok ana giriş kapısından giriş yaptığı sırada, X-Ray cihazından geçerken yapılan kontrollerde çantasında 10 adet broşür ele geçirildiği anlatıldı.

Ele geçirilen broşürler üzerindeki resimlerde yüzleri maske ile örtülmüş şahısların sokak ortasında ateş yaktıkları, sokakta taşlardan bariyer kurdukları ve broşürü boydan boya kaplayan miting alanı görüntüsünde ise PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen kırmızı, sarı, yeşil flama görüntülerinin bulunduğu belirtilen iddianamede broşürlerin, hukuksuz eylemleri meşrulaştırarak terör örgütüne destek vermek amaçlı olduğu aktarıldı.

Öz yönetim kavramının, PKK/KCK terör örgütü tarafından son zamanlarda sıkça dile getirildiği anlatılan iddianamede, “Sözde öz yönetim meşru talebinin, örgütün bölgesel özerklik, bağımsızlık gibi gizli amaçlarını meşrulaştırmak, kabul edilebilir hale getirmek, neticeten örgüt propagandası için kullanıldığı, söz konusu broşürde bu amaçla bu ibarenin yer aldığı anlaşılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

“BROŞÜRÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PROPAGANDASINI YAPTI"

Öz yönetime ilişkin KCK yöneticilerinin açıklamaları ve konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen iddianamede, "Şüphelinin üzerinde ele geçmiş üzerinde PKK/KCK terör örgütünce yapılmış hukuksuz eylemlerin görüntülerini ve terör örgütünün gizli amaçlarını perdelemek için kullandığı masumane ve meşru bir talep görüntüsü verilen, öz yönetim kavramını birlikte barındıran broşürün terör örgütünün propagandasını yaptığı, bu broşüre davetiye süsü verilmesinin amaçlanan hedefi meşru kılmadığı, dolayısıyla şüphelinin bu nitelikteki broşürü terör örgütünün propagandasını yapmak için bulundurduğu” belirtildi.

5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede şüpheli Christoper Vames Keneth Stephehson’ın, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianame "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 4 akademisyenin yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

TÜRKİYE’YE DÖNMÜŞTÜ

İstanbul’daki özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan İngiliz vatandaşı Christopher Stephehson, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyeleri hakkındaki soruşturmada gözaltına alınan 3 akademisyene destek için geldiği Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bildiri dağıtarak, terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. İfadesinin ardından sınır dışı edilmesi talebiyle serbest bırakılan Stephehson, İstanbul Valiliği’nin hakkında vereceği kararı beklemeden kendi isteğiyle İngiltere’ye gitmişti. Ülkeye giriş yasağı kaldırılan Stephehson, 22 Mart’ta İstanbul’a dönüş yapmıştı.

YORUMLAR 15
  • İstanbulli 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kalleş Kadıköyde kalıyor işini bitirin...
    Cevapla
  • Rizeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu çakal kadıköyde bir yerde kalıyor onu bulup iyi bir dayak atmak lazım.
    Cevapla
  • eyüp 7 yıl önce Şikayet Et
    aha şuraya yazıyorum ne 5 yıl hapsi olsa olsa sınırdışı edilir
    Cevapla
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Utandim adam yatak odama gelmis ben karimi kurtardim diye sevinicammi uzulecammi
    Cevapla
  • derin şivan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu olayların önüne geçmek için derin devlet şart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu