Sağ yakalanan teröristle ilgili ilginç detay

Muş’un Varto ilçesi Teknedüzü Köyü’nde geçen 6 Nisan’da düzenlenen operasyonda sağ yakalanan teröristle ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı

Sağ yakalanan teröristle ilgili ilginç detay
Sağ yakalanan teröristle ilgili ilginç detay
GİRİŞ 29.04.2016 15:24 GÜNCELLEME 29.04.2016 15:27
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Muş’un Varto ilçesi Teknedüzü Köyü’nde geçen 6 Nisan’da düzenlenen operasyonda sağ yakalanan ve başına 1 milyon lira ödül konulan PKK’lı terörist Mehmet Hayme’nin yakınlarına, 2001 ile 2008 tarihlerinde iki kez, "Oğlunuz çatışmada öldü" denilerek 2 cenaze verildiği tespit edildi.

Dönemin Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliği ile Bingöl İl Jandarma Komutanlığı arasındaki yazışmalarda, PKK’lı Hayme’nin daha önce iki çatışmada öldürüldüğü belirtilerek ailesine 2 cenaze verildiği anlaşıldı.

2001'DE "ÖLDÜ" DİYE AİLESİNE TESLİM EDİLMİŞ

Buna göre Bingöl Yedisu kırsalında 2001’de çıkan ve 20 PKK’lının öldürüldüğü çatışmada öldürülenlerden birinin, 1999’da 17 yaşındayken örgüte katılan Mehmet Hayme olduğu belirtilerek ailesine bir cenaze teslim edildi. Aile teşhis yapmadan cenazeyi Diyarbakır’da defnettikten 6 ay sonra Hayme’nin çatışmadan sağ çıktığı belirlendi.

AİLEYE İKİNCİ KEZ TESLİM EDİLMİŞ

Aynı durumun 3 Şubat 2008’de bir kez daha meydana geldiği yazışmalarda ortaya çıktı. Bingöl’de öldürülen 10 PKK’lıdan birinin Mehmet Hayme olduğu bildirilince, baba Şafi Hayme oğlunun cenazesini teşhise gitti.

Tanınmayacak haldeki cesetlerden birini oğlunu benzeten Şafi Hayme o cenazeyi de Diyarbakır’a getirerek daha önce oğlu diye defnettiği diğer cenazenin yanına toprağa verdi. Ancak, bu kez 3 ay sonra ikinci kez Mehmet Hayme denilerek aileye verilen cenazenin de Hayme’ye ait olmadığı ve kırsalda ’Devrem-Deniz’ kod adı ile faaliyetlerini yürüttüğü ortaya çıktı.

 

YORUMLAR 27
  • dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    domuz gebermiş leşlerni atacan daga çakalar yiyecek alçakları
    Cevapla
  • FATİH 7 yıl önce Şikayet Et
    Cenaze demeyin şunlara ya LEŞŞŞ onlar LEŞŞŞ
    Cevapla
  • Mardinliler 7 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili hdpkk li ermeni teroristlerin lesleri neden ermenistana geri gonderilmiyor
    Cevapla
  • Atakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye teslim edilir anlamadım gitti lesleri toprags verirken olaylar çıkıyor leşleri yakın gitsin
    Cevapla
  • levocan 7 yıl önce Şikayet Et
    sıkın kafasına hainin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi