Şehit Üsteğmen son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ta şehit düşen Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik için cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Şehit Üsteğmen son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Üsteğmen son yolculuğuna uğurlandı
GİRİŞ 29.04.2016 19:56 GÜNCELLEME 30.04.2016 11:52
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Pendik Sahil Camii’ne götürüldü. Şehit Üsteğmenin acılı eşi Gökçe Çelik, ikiz bebeklerini sırayla kucağına alarak eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına götürdü. O anlar herkesi duygulandırdı. "Benim yavrum ölmedi, Peygamber efendimize komşu gitti" diyerek feryat eden Şehit üsteğmenin annesi Binazer Çelik oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

ORG. AKAR TEŞRİK TEKBİRİNE EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMMBaşkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da cenaze törenine katıldı. Şehit Babası Güngör Çelik protokol üyelerinin taziyelerini kabul etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar cenaze öncesi cami hoparlörlerinden okunan teşrik tekbirine eşlik etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ELİNİ KALBİNE GÖTÜRDÜ

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit üsteğmenin cenazesi saygı geçişi için top arabasına konuldu. Geçiş sırasında askerler şehidi selamlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini kalbine götürüp bir süre tutması dikkat çekti.

Şehitin cenazesi, camideki törenin ardından evinin önüne getirilerek helallik alındı. Cenazeyi taşıyan aracın sokağa girdiği sırada şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Helallik alınması ve duanın ardından şehidin cenazesi defnedilmek üzere Sultanbeyli’nde bulunan Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı’na götürüldü.

YORUMLAR 13
  • plakamız 40 bizim 7 yıl önce Şikayet Et
    Meclisteki münafıkları temizlemedikten sonra bu millet terörle gerçekten mücadele edildiğine inanmayacaktır. Şehidim ruhun şad olsun
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc rahmet eylesin ...
    Cevapla
  • KESKIN 7 yıl önce Şikayet Et
    Meclisteki soysuz pkk lıları (hdp)lireri önce temizleyin.
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    yolun açık olsun mehmedim.sana hak dünyada melekler neden şehit oldun derlerse deki ezanı muhammet için namusumuz ve şerifimiz için de mehmedim vatanımızı bölmek isteyen bir avuç kafirlerle çatışırken şehit düştüm ey allahın melekleri de.mekanın cennet olsun yiğidim rabbim sen ve senin gibi bu uğurda şehit düşenlerin mekanını nuruyla aydınlatsın inşallah.
    Cevapla
  • baybars 7 yıl önce Şikayet Et
    bizler bu vatanda hele güney doğuda namusumuz şerefimizle yaşaya biliyorsak sizin sayenizdedir şehitlerimiz ALLAH ha komşu cennet bahçeleri mekannız olsun .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi