Bursa'da asıl hedef Merkel'in eşi miydi?

Bursa'da gerçekleştirilen ve 23 kişinin yaralandığı canlı bomba eylemiyle ilgili sürdürülen soruşturmada şok gerçekler ortaya çıkıyor.

Bursa'da asıl hedef Merkel'in eşi miydi?
Bursa'da asıl hedef Merkel'in eşi miydi?
GİRİŞ 30.04.2016 07:28 GÜNCELLEME 30.04.2016 11:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Olayda toplam 16 kişi gözaltına alınırken bomba düzeneğinin İstanbul’dan getirildiği ortaya çıktı. 

Kilit isim Emine K. 

Şanlıurfa'dan geldiği belirlenen canlı bomba Zozan Batur'un 'üzerinden kimlikleri çıkan Sultan Y. A Afyonkarahisar'da, Emine K. ise İstanbul'da gözaltına alındı. Polis, olayın kilit ismi Emine K.'nın, Sultan Y.'nin kimliğini kopyalamanın yanı sıra İstanbul'da hazırlanan bomba düzeneğini çanta içerisinde Bursa'ya getirdiğini belirledi. Gözaltına alınan kişi sayısı 16’ya çıktı. 

Polisi görünce çekildi

Olayla ilgili bilgi veren polis yetkilisi “İşin ilginç tarafı canlı bomba, Emine K. ve Sultan Y. birbirlerine çok benziyorlar. Doğu aksanlı Türkçe konuşan canlı bombanın daha önce Bursa'ya hiç gelmediğini öğrendik.  Görüntülerden kadın teröristin karşıdan gelen iki resmi polisimizi görünce sağ tarafa doğru çekildiğini fark ediyoruz. Hedefinde polisleri de öldürmek olabilir” dedi. 

Yol kontrolüne takıldı 

Kadın teröristin, Şanlıurfa'dan gelirken İnegöl'de yol kontrolü yapan jandarma ekibi tarafından durdurulduğu öğrenildi. Jandarmanın nüfus cüzdanındaki fotoğraf ile canlı bombanın aynı olmasına rağmen kimliğini araştırdığı, sahte kimlikte arama kararının olmaması nedeniyle işlem yapmamış. 

Hedef Merkel’in eşi miydi? 

Eylemin hedefinin Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer olduğu da iddia ediliyor. Sauer, canlı bombanın patladığı gün Uluslararası Kataliz Konferansı için Bursa’ya gelmişti.

YORUMLAR 2
  • şikayetçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Besle kargayı olacakmışta, denk gelmemiş. zaten denk gelseydide başımıza patlayacaktı. ALLAH' tan rabbim önledi de vatandaşa bir şey olmadı.
    Cevapla
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Topu cevirmeden konuşalım turist bursayi secmege baslamisti tek teroru idare eden var o da turkiyeye savas acan amerikadir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!