Başkale'de PKK cephaneliği ele geçirildi

PKK'lı teröristlere ait Kanas keskin nişancı tüfeği, 9 Kalaşnikof, patlayıcı ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Başkale'de PKK cephaneliği ele geçirildi
Başkale'de PKK cephaneliği ele geçirildi
GİRİŞ 30.04.2016 12:53 GÜNCELLEME 30.04.2016 12:53

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Başkale İlçesi'nde PKK'lı teröristlere ait Kanas keskin nişancı tüfeği, 9 Kalaşnikof, patlayıcı ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. 3 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Van Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Başkale'nin Tahıl Mahallesi kırsal kesiminde dün yapılan 'Şehit Er Levent Özçakmak Operasyonu' ile ilgili açıklama yaptı. Bu operasyonda el yapımı 3 patlayıcının tespit edilerek imha edildiği belirtilirken, operasyon bölgesinde yapılan arama- tarama çalışmalarında terör örgütü PKK'ya ait bir sığınak ortaya çıkarıldı. Sığınakta 9 Kalaşnikof, bu silaha ait 7 şarjör, Kanas keskin nişancı tüfeği ve bu tüfeğe ait 7 şarjör, 12 roketatar ve sevk fişekleri, 8 anti tank mayını, 3 personel mayın, 7 el bombası ele geçirildi. Ayrıca, 3 araç telsizi, 1 el telsizi, 3 silah üstü dürbün, 2 gece görüş dürbünü, 2 güneş enerjisi paneli, 2 kamera, 2 akü, 12 kilo TNT patlayıcı, 1.5 kg. plastik patlayıcı, 30 el bombası fünyesi, 20 kilo amonyum nitrat, tarayıcı özelliği olan 1 yazıcı ile farklı çaplarda çok sayıda makineli tüfek fişeği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan fünye, kablo, bilye ve çividen oluşan malzeme ile çok miktarda yaşam ve giyim malzemesine el konuldu.



Van Valiliği, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terör tehdidi ve saldırılardan korunması için her türlü önlemin alındığı da belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...