Bakan Tüfenkci: Vizeler Haziran'da kalkacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avrupa ülkelerinin uyguladığı vizelerin Haziran ayı itibariyle ortadan kaldırılacağını belirtti.

Bakan Tüfenkci: Vizeler Haziran'da kalkacak
Bakan Tüfenkci: Vizeler Haziran'da kalkacak
GİRİŞ 30.04.2016 17:34 GÜNCELLEME 30.04.2016 17:35

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yazıhan İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Bakan Tüfenkçi ile beraberindekiler ilçe girişinde 'Sayın Bakanımız İlçemize Hoş geldin' yazılı pankart taşıyan iki atlı tarafından karşılandı. Durucasu Mahallesinde açık havada gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bülent Tüfenkci, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde gösterilen duruşla hem Malatya hem de Türkiye'de Yazıhan farkının ortaya konduğunu dile getirdi. Yazıhan için önemli olan Boztepe Barajı'nın sulama kanallarıyla ilgili problemi olduğunu anlatan Tüfenkci, bunun çözülmesi gerektiğini, suyun bir an önce topraklarla buluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Yapılan yatırımın önemli olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, "Oradaki müteahhidin yaşadığı sıkıntıları aktardılar. İnşallah 2016 sonu itibariyle çalışmaları bitirmiş olacağız. Bizler birlik ve beraberliği sürdürdüğümüz sürece, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, teşkilatlarımızla en önemlisi Malatyalı hemşehrilerimizle gönül bağımızı koparmadığımız sürece biz Malatya ve Yazıhan'da çok şeyler yaptık, yapacağız" ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerinin uyguladığı vizelerin Haziran ayında kaldırılacağını açıklayan Tüfenkci, "1 Kasım'dan sonra seçim vaatlerimizi gerçekleştirme adına hızlı bir giriş yaptık. 3 aylık sürece içinde ne vaat etmişsek hayata geçirdik. Yıllardır Türkiye'nin beklediği vize muafiyeti noktasında, iş adamlarının, tüccarın daha fazla kazanabilmesi için AB'nin koymuş olduğu vizeleri de inşallah Haziran ayı itibariyle ortadan kaldıracağız. Engelsiz şekilde Avrupa'ya seyahat imkanı sunacağız. Sizin de beklediğiniz havza bazlı destekleri kayısımıza da vereceğiz. Kayısının pazarlanması ve ticarileşmesi noktasında bakanlığımız Malatya için özel çalışıyor. Bunu yakinen takip ediyoruz. Biz sadece kayısı ile Malatya'yı büyütmek istemiyoruz, sanayisi ile büyütmek istiyoruz. Bunun için 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin kamulaştırılma problemi hamd olsun hallettik. İlk dilim parasını gönderdik. İkinci dilim de önümüzdeki ay içinde gelmiş olacak. Buralara fabrikalar kurulsun diye bunu önemsiyoruz" diye konuştu.

7 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretine dikkat çeken Bülent Tüfenkci, "Cumartesi Cumhurbaşkanımızı Malatya'da ağırlayacağız. Bu ağırlamada inşallah Yazıhan'ın şanına yakışan bir şekilde inşallah cumhurbaşkanımızı ağırlarız. Malatya'ya teşekkür için geliyor. Toplu açılışlar yapmak için geliyor. 500 milyona yakın bir toplu açılışı gerçekleştirecek. Açılıştan önce de hangi tesislerin açılacağını haber olarak siz kamuoyuna duyurun. Çünkü bazıları merak ediyor, bulamıyoruz, nerede açılıyor' diyor. Onu da siz gösterin. Yerlerini de tek tek haritada işaretleyin ki görmeyen gözler görsün. Eğer bir seferde yarım katrilyonluk açılışı hükümet gerçekleştiriyorsa bir teşekkür etmemiz gerekir cumhurbaşkanımıza" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Malatya ve Yazıhan'a her türlü hizmeti hızlı bir şekilde getirebilmek için çalışıyoruz. Hükümetimizin önemli hizmetler var. Yerel yönetimler olarak Büyükşehir yasası ile birlikte yerel kalkınmayı hedefleyen bir plan hazırladık" diye konuştu. AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da Malatya'nın şanslı bir dönemden geçtiğini belirtti. Uyumlu bir ekip bulunduğunu söyleyen Kahtalı, ülke ve memleket için yapılabilecek her şeyi yapma gayreti içinde olduklarını dile getirdi. Burada asıl teşekkürü halka yapmanın gerektiğini anlatan Kahtalı, yüzde 68 oy vererek göğüslerini kabarttıkları için millete teşekkürü bir borç bildiklerini kaydetti.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise 7 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya geleceğini belirterek, "Milletin adamı olarak addedilen, vesayetçi anlayış tarafından hedef haline getirilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da olacak. Hep söylüyoruz; gerçekten milletin temsilcileri olan muhtarlara vermiş olduğu önemi hepimiz biliyoruz" şeklinde konuştu. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, partinin kurucusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yola çıktığında ilk ses veren ilin Malatya ve Yazıhan olduğunu bildirdi. Yerel seçim ve genel seçimlerde tercihini hep AK Parti'den yana kullandığını anımsatan Çalık, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Türkiye'nin mozaiği olan Yazıhan'ın destek çıktığını ifade etti. Çalık, destekler için Yazıhan halkına teşekkür etti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...