Şehir komandosu geliyor

Genelkurmay, Türkiye ve Ortadoğu’da değişen çatışma konseptine uygun yeni tedbirler almaya hazırlanıyor.

Şehir komandosu geliyor
Şehir komandosu geliyor
GİRİŞ 01.05.2016 10:13 GÜNCELLEME 01.05.2016 10:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dağ ve kırsalda çatışmaya alışık komandolara şehirde çatışma eğitimi verilecek. Bunun için özel bir okul kurulacak.

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye ve Ortadoğu'da değişen çatışma konseptine karşı yeni tedbirler almaya hazırlanıyor. Güneydoğu'da çatışmaların kent ve ilçe merkezlerinde yoğunlaşması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kısa ve orta hedefli planlamalar yaptı. İlk olarak komando tugaylarının sayısını artıran ve tüm muvazzaf personele 'komando ihtisas' kurslarını zorunlu hale getiren getiren TSK, tedbirleri bir adım daha öteye taşıdı. Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve özel eğitimli komando birliklerinin yaptığı ortak operasyonlarda görülen eksiklikler üzerine TSK, şehir çatışmalarına karşı eğitim veren bir okul açacak. Meskun mahal çatışmalarına özel eğitim verilecek yeni okul, Piyade Okulu, İstihkam Okulu gibi çalışacak.
 
PROFESYONEL BİRLİK OLACAK
 
Okulun kurulacağı yer için Ankara Polatlı'daki Açıkır bölgesi incelendi. Burası uygun görülmeyince Ege bölgesinde yer bakılmaya başlandı. TSK, yeni okulda verilecek eğitimle şehir çatışmalarına karşı da profesyonel birliklerle hazırlıklı olacak. TSK, bir süredir de çatışma bölgesine gidecek tüm personeli İstanbul'daki Piyade Okulu'nda 3 hafta süren “meskun mahal çatışma eğitimi”nden geçiriyor. Okul planlamasının da bu eğitim faaliyetlerinin ardından çatışma bölgelerindeki operasyonlarda alınan sonuçlar üzerine gündeme geldiği belirtiliyor. Çatışma bölgelerine öğretmen subaylar gönderildi. Bölgedeki durum, sorunları analiz eden öğretmen subaylar Piyade Okulu'na rapor yazarak buradaki eğitimlerde hataların anında giderilmesini, derslerin güncellenmesini sağladı. 
 
UZMAN KADROSU AÇILACAK
 
Öte yandan, çatışma bölgesinden dönen personelin ikinci kez eğitime tabi tutularak, deneyimlerin pekiştirilmesi ve hataların personelle birlikte değerlendirilmesinin hedeflendiği de öğrenildi. Bu personel, TSK'nın şehir çatışmalarında en uzman kadrolarını oluşturacak.

YORUMLAR 3
  • Sedat ışık 7 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken ve yapılması gereken buydu geçte olsa birilerinin bunu hayata geçirmek istemesi iyi oldu
    Cevapla
  • Mert 7 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütlerindeki şehirlerde bina altlarında açılan tünel geçişlerine karşı komandolarımıza uzun menzilli noktaya kilitlenen omuzda atılan roketler ile eğitimi ve ve küçük ihalar verilmeli bu şekilde şehir çatışmalarında kayıplarımız azalalır zaten bütün dünyada bahse konu terör eylemlerine bu şekilde müdahale ediliyor çünkü basit silah kullanmıyorlar sinayper silahlar kullanıyorlar.
    Cevapla
  • cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu okul karadeniz bölgesinde olsun trabzon uygun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!