Adıyaman'daki şehit cenazesinde isyan

Adıyaman'da şehit olan asker için düzenlenen törende Kürt bir vatandaş bölücü terör örgütüne isyan etti.

Adıyaman'daki şehit cenazesinde isyan
Adıyaman'daki şehit cenazesinde isyan
GİRİŞ 01.05.2016 12:45 GÜNCELLEME 01.05.2016 12:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, girdikleri binaya teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanıp tedavi gördüğü GATA'da şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Turan Çelik'in cenazesi, memleketi Adıyaman'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Mehmet Ali Çelik, kucağında 10 aylık torunu Eymen ile şehit oğlunun uçaktaki tabutu başında gözyaşı döktü.

"TÜRK OLUP DA KÜRTCÜLÜK YAPANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN"

Cenazede Kürt kökenli bir şehit yakını bölücü terör örgütüne isyan etti. Acılı vatandaş, "Ben de Kürdüm ama dinsiz Kürt değilim, Türk olup da Kürtçülük yapanların Allah belasını versin" dedi.

UÇAKLA ADIYAMAN'A GETİRİLDİ

Şehidin kardeşi Serdar Çelik ise, cenaze törenine ağabeyinin mavi beresiyle katıldı. Bingöl'den geçici görevle gittiği Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde geçen Salı günü girdikleri binada, teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanıp tedaviye alındığı GATA'da dün gece şehit olan Piyade Uzman Çavuş Turan Çelik'in cenazesi, öğle saatlerinde Ankara'dan uçakla memleketi Adıyaman'a getirildi.

10 AYLIK EYMEN BABASININ TABUTUNA SON KEZ BAKTI

Şehit Uzman Çavuş Çelik'in babası Mehmet Ali Çelik, kucağında 10 aylık torunu Eymen ile birlikte havaalanına inen uçakta bulunan oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun başında bekledi. Şehidin tek çocuğu Eymen Çelik, dedesinin kucağında olup bitenden habersizken, Mehmet Ali Çelik bir süre gözyaşı döktü.

Şehit Uzman Çavuş Çelik'in cenazesi Fatih Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek burada helallik alındı. Şehit Uzman Çavuş Çelik, daha sonra Yeni Mezarlık Camisi'nde için ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi.

"BEN DE TERÖRİSTLERLE SAVAŞMAK İSTİYORUM"

Şehit astsubayın cenaze töreninde annesi Hatice ile eşi Candan Uyanık tabuta sarılarak gözyaşı döktüler. Şehidin eşi Candan Uyanık'ın fenalaşması üzerine sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Şehit babası Halit Uyanık, Bakan Veysel Eroğlu'na sarılarak "Oğlum şehit oldu, ben de gidip teröristlerle savaşmak istiyorum. Ne olur bana izin verin" dedi.

YORUMLAR 1
  • KARASULU VATANSEVER 7 yıl önce Şikayet Et
    evladimiza Allahcc tan rahmet dilerim,aileye sabir.uzulmeyin bu buyuk makam ve sereftir Allahcc katinda,Islamda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!