Diyarbakır'da bomba yüklü araçla saldırı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine 1 kilometre mesafede bulunan Jandarma Komando Taburu önünde şiddetli bir patlama meydana geldi.

GİRİŞ 02.05.2016 00:10 GÜNCELLEME 02.05.2016 06:41
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, jandarma karakolu ve emniyet müdürlüğü binası yakınlarında teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 1 güvenlik görevlisi şehit oldu, 25 güvenlik görevlisi ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 21.45 sıralarında Diyarbakır'ın Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı ile emniyet müdürlüğü yakınlarında bomba yüklü araç patlatıldı. Teröristlerin saldırısında ilçe jandarma komutanlığı ile emniyet müdürlüğü binaları ve çevredeki binalarda hasar meydana gelirken, saldırıda 1 asker şehit oldu aralarında Jandarma Konutanı'nınd olduğu 25 asker yaralandı. Saldırı sonrasında ilçede elektrikler kesilirken, teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çatışma çıktığı ve çatışmanın yer yer devam ettiği belirtildi. Saldırı sonrasında bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve UMKE ekibi sevk edildi.

TAKVİYE GİDEN KUVVETE PUSU KURULDU
Dicle ilçesinde teröristler tarafından yapılan saldırı sonrasında Hani ilçesinden bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Hani ilçesinden yola çıkan takviye ekiplere teröristlerin yolda pusu kurduğu ve bu olayda da 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi.

Ayrıca Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına da uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Dicle ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırının yaklaşık 2 tonluk bomba ile yapıldığı tahmin ediliyor. Saldırı sonrasında patlama sesi çevre ilçelerden de duyuldu. 

YARDIMA GİDEN GÜVENLİK GÜÇLERİNE HAİN PUSU

İlçedeki ikinci saldırıda, patlamanın ardından Dicle Hani karayolundan yardıma giden güvenlik güçlerinin geçişi sırasında yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

YORUMLAR 105
  • ramazan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlere dünyayı dar edelim.Bıçak kemiği de keser oldu.Sinir uçlarına çoktan dokundu.Az dan az çok tan çok.Artık sabır kelimesi de kifayet etmiyor.Allah' ım sen her şeye kadirsin.
    Cevapla
  • ...... 7 yıl önce Şikayet Et
    ben kaç defa şunu söyledim lütfen yanlışsam söyleyin... bu karakollar, askeri birlikler, polis merkezleri, lojmanlar normal olarak anacadde üzerinde veya merkezde olmamalı ayrıca anayol üzerinde olan birliklere giriş en az 1 km yolun içerisinde olmalı adam yoldan geçerken patlayıyor bombayı. bunun için şu an da yapılması gerekenler varolan karakol ve askeri birliklerin bağlı oldugu yolları enaz 1 km ters yöne kaydırarak asfaltlama yapılmalı. böylece bu olaylar önlenir. Rabbim askerimizi polisimizi korusun
    Cevapla
  • memed 7 yıl önce Şikayet Et
    TBMM teröre karşı kanun çıkarsın, vatandaşlıktan atın şunları
    Cevapla
  • Cengiz Y 7 yıl önce Şikayet Et
    Yardım yataklık edenler de aynı muameleye tabi tutulsun.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    tehcir gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar