Dehşet evi: 2 polisi böyle şehit ettiler!

Diyarbakır’da geçen 26 Ekim günü IŞİD’in hücre evine yapılan ve 2 polisin şehit olduğu operasyonun soruşturması tamamlandı.

Dehşet evi: 2 polisi böyle şehit ettiler!
Dehşet evi: 2 polisi böyle şehit ettiler!
GİRİŞ 02.05.2016 12:01 GÜNCELLEME 02.05.2016 12:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi’nde 26 Ekim günü IŞİD’in hücre evlerine yapılan operasyonda polis memurları Sadık Özcan ve Gökhan Çakıcı şehit edilirken; terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy ölü olarak ele geçirildi. Sürdürülen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan O.T., O.U., M.B., V.Ö., N.T., M.D., M.İ., A.S., M.A., C.E., B.Y., İ.Ç., J.D., Ö.B., M.B. ile tutuksuz M.E. hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede 16 şüphelinin ’Silahlı terör örgütüne üye olma’, ’Tehlikeli madde bulundurma’ ve ’Ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçlarından 15-37’şer yıl hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede şehit polisler Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı ile yaralı polislerin ismine yer verilmezken, IŞİD mensupları hakkında ’terörist’ yerine ’örgüt üyesi’ ifadesi kullanıldığı görüldü.

IŞİD SORUMLUSU BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Şüpheli N.T.’nin Suriye’de DAEŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükten sonra sorumlu düzeyde Türkiye’ye gönderildiğini kaydeden savcı, M.İ.’nin M.D. ile birlikte örgüte lojistik sağladığını belirtti. Savcının IŞİD’in sorumlusu olarak suçladığı N.T., 27 Şubat 2014 günü basın açıklaması yaparak çocuklara eğitim verdikleri Takva Kuran Kursu’na polis tarafından dinleme cihazı yerleştirildiğini söylemişti.

OPERASYON SIRASINDA 2 ŞÜPHELİ KAÇTI

Şüphelilerin teknik takibe alınması ile 2 ev tespit edildiğini belirten savcı, evlerde terör örgütü üyelerinin bulunduğunun belirlendiğini ve operasyon yapıldığını kaydetti. Hücre evi olarak kullanılan evin kapısının açılmaması üzerine polisin koçbaşı ile kırmaya çalıştığını belirten savcı, bu sırada bir örgüt üyesinin kapıyı aralayıp el bombası attığını kaydetti. Aynı anda evin 2’nci katında patlama olduğunu ve oda duvarlarının yıkıldığını belirten savcı, uzun namlulu silah ve bombalı saldırıda 2 polisin şehit olduğunu belirtti. Çatışmada kimliği belirlenemeyen 2 kişinin arka bölümden kaçtığını belirten savcı, 4 polisin yaralandığını ifade etti. Hücre evinde çok sayıda patlama meydana geldiği belirtilen iddianamede, bina içine giren polislere gizlendiği yerden ateş eden örgüt üyesinin eylemi nedeniyle bir polis memurunun sağ kolundan yaralandığı vurgulandı.

KPSS KİTABININ İÇİNDE TABANCA

İddianamede, çatışma ardından evde yapılan aramada üst kata çıkan merdivenlerde üzerindeki bombayı patlatan canlı bombaya ait kopmuş bacak, üst katlarda ise bu örgüt üyesine ait kafa, kol ile bacak parçaları bulunduğu belirtildi. Aramada içine tabanca sığacak şekilde oyulmuş birKPSS kitabı, çok sayıda silah ve mühimmat, plastik pet şişe içerisine yerleştirilmiş kamera ve dini içerikli Kitap bulunduğu kaydedildi.

"CANLI BOMBAYIM, HEPİNİZİ CEHHENEME GÖNDERECEĞİM"

Operasyon yapılan ikinci evin kapısının kırılması ile örgüt üyelerinin tekbir getirerek polise saldırdığını belirten savcı, çatışma sırasında evdeki IŞİD’lilerden birinin "Hepiniz cehenneme gideceksiniz, kafirler" diye bağırarak ateş ettiğini kaydetti. Örgüt üyelerinin "Teslim ol" çağrılarına uymadığı belirtilen iddianamede, bir kişinin "Hepiniz öleceksiniz, Allahu Ekber" diye bağırarak, tabanca ile ateş edip, güvenlik görevlilerine doğru koştuğu ve silah kullanılarak etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Bu sırada ikinci örgüt üyesinin hücre evinden çıkarak "Ben canlı bombayım, cihat için buradayım, hepinizi cehenneme göndereceğim kafirler" diye bağırıp polislere doğru geldiğini kaydeden savcı, bu kişinin de etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Örgüt üyelerinin teslim olmaması üzerine silahlı müdahalenin devam ettiği vurgulanan iddianamede, güvenlik görevlilerine tabancalarla ateş ederek dışarı çıkan 3 örgüt üyesinin "Biz ölmeye geldik, cihada geldik, hepinizi öldüreceğiz, cehenneme göndereceğiz" diye bağırdığı belirtildi. Bu kişilerin de etkisiz hale getirildiğini belirten savcı, çatışmada 3 polisin daha yaralandığını, operasyonlarda 7 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini kaydetti.

YORUMLAR 2
  • Urfalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Gidin israile saldırının zındıklar
    Cevapla
  • berivan 7 yıl önce Şikayet Et
    SADECE ÖLDÜRMEK YETMİYOR OLAYA KARIŞANLARLA İLGİLİ CAYDIRICI KALICI TEDBİRLER ŞART ŞER ÖRGÜTLERE KATILAN YADA DESTEK VERENLERİN AİLELERİNE SOSYAL YARDIMI KESMEK VE BENZERİ YARDIMLARI KESMEK Gerekir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar