Dicle şehidini saldırıda yaralanan eşi uğurladı

Dicle'de Şehit olan Uzman Jandarma Kamedeli Çavuş Hacı Osman Ayyıldız'ı, saldırıda yaralanan eşi Nurçin gözyaşları içerisinde uğurladı.

Dicle şehidini saldırıda yaralanan eşi uğurladı
Dicle şehidini saldırıda yaralanan eşi uğurladı
GİRİŞ 02.05.2016 14:18 GÜNCELLEME 02.05.2016 14:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Jandarma Tabur Komutanlığı'na dün gece saat 21.50 sıralarında bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Hacı Osman Ayyıldız için Diyarbakır asker hastanesinde tören düzenlendi.

Törene Vali Hüseyin Aksoy,  7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehidin yaralı silah arkadaşları ile askerler katıldı. 

Şehit uzman Çavuş Ayyyıldız'ın saldırı sırasında yaralanan eşi Nurçin ile 6 yaşındaki kızı Ecrin Ayyıldız tören alanına güçlükle getirildi. Şehit Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız'ın ambulanstan alınan cenazesinin katafalka bırakılmasıyla başlayan törende şehidin yüzünden yaralanan eşi Nurçin Ayyıldız, kızları Ecrin'e bakarak uzun süre gözyaşı döktü. Patlamada kolundan yaralanan şehidin 6 yaşındaki kızı Ecrin töreni oyuncak bebeği ile izledi. Güçlükle ayakta duran yaralı anne ve kızını kadın askerler teselli ederken, şehidin özgeçmişi okundu.  Duaların okunmasının ardından şehit Uzman Çavuş Ayyıldız'ın cenazesi ambulansa bırakılırken silah arkadaşları gözyaşlarına boğuldu, şehit Ayyıldız'ın eşi Nurçin  Ayyıldız eşini ayakta uğurladı.  Şehit Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız'ın cenazesi memleketi Konya'ya gönderildi.

ŞEHİDİN EŞİ: AÇIN BAKIN, O DEĞİLDİR

Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Serdar Yıldırım’ın eşi Yasemin Yıldırım’ın, eşinin Türk bayrağına sarılı cenazesi evinin önüne getirildiği sırada, "Açın bakın o değildir, o olamaz" diye feryat etmesi herkesi ağlattı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Uzman Çavuş Serdar Yıldırım’ın cenazesi dün akşam saatlerinde Adana’ya getirildi. Şehidin naaşı asker hastanesi morguna konuldu. Sabah saat 10.30’da morgdan alınan şehidin naaşı eşi Yasemin Yıldırım’ın evinin bulunduğu PTT Evleri Mahallesi’ne götürüldü. Burada şehidin cenaze aracında Türk Bayrağı’na sarılı tabutunu gören Yasemin Yıldırım’ın feryatları yürekleri dağladı. Şehidin naaşının yanına önce baba Halil Yıldırım geldi. Baba gözyaşları içinde oğlunun Türk Bayrağı’na sarılı tabutunu öptü.

"BEN ŞİMDİ NE YAPACAĞIM"

Daha sonra gelen anne Teslime Yıldırım ise oğlunun tabutuna sarılıp, "Ben şimdi ne yapacağım, sen benim sadece oğlum değil aynı zamanda arkadaşımdın. Seni bu hale getiren eller kırılsın" diye ağıt yaktı. Daha sonra "Eşimi bende görmek istiyorum" diyerek feryat eden Yasemin Yıldırım şehidin naaşının yanına gelerek, "Baba açın bir göreyim o değildir, o olamaz, inanmıyorum, aşkım" diye ağıt yakması şehit evinin önünde bulunan herkesi ağlattı.

Sırasıyla şehidin kız ve erkek kardeşleri de onunla vedalaştı. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı toprağa verilmek üzere Aladağ ilçesine bağlı Boztahta Mahallesi’ne götürülmek üzere yola çıkartıldı.

Bu arada yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Şehidin naaşı öğle namazından sonra Boztahta Camii’nde kılınacak namazın ardından Boztahta Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Jandarma Uzman Çavuş Serdar Yıldırım’ın şehit olmasıyla birlikte Adana’ya 11 ayda gelen 35. şehit oldu.

YORUMLAR 3
  • Amedli 7 yıl önce Şikayet Et
    Acınızı tüm müslüman olan icinde ALlah korkusu olan kürtler adına paylaşıyorum Ruhu sad olsun
    Cevapla
  • agop apoyan 7 yıl önce Şikayet Et
    oylar chpkk ya bizler meclise
    Cevapla
  • Amedli 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizler cehennemin dibine
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!