Bahçeli'den muhaliflere son darbe

MHP yönetimi, Gemerek ve Tosya’da mahkemelerin aldığı ihtiyati tedbir kararını ilgili kurumlara iletti.

Bahçeli'den muhaliflere son darbe
Bahçeli'den muhaliflere son darbe
GİRİŞ 03.05.2016 08:58 GÜNCELLEME 03.05.2016 13:20
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

MHP yönetimi, Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemelerinin aldığı ihtiyati tedbir kararına rağmen muhaliflerin olağanüstü kurultayda ısrarcı olması nedeniyle harekete geçti.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını Yargıtay'a taşıyan MHP Genel Merkezi, Gemerek ve Tosya'da mahkemelerin verdiği kararı İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na ileterek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

'KORSAN' KURULTAY

Parti avukatı Yücel Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, gerekli girişimlerin yapıldığını belirtti. Bulut, “Anayasa'nın 138/ son maddesi uyarınca 'Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez'” ifadelerini kullandı. Muhaliflerin 15 Mayıs'ta yapmayı planladığı kurultayı korsan olarak niteleyen Genel Merkez, bu hamlesiyle kurultayın yapılmasını önleyecek.
Öte yandan, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na 15 Mayıs'ta yapmayı planladıkları kurultaya ilişkin dosya veren ve gözetim isteyen Çağrı Heyeti'nin dosyası İlçe Seçim Kurulu tarafından 'parti içi mesele' olduğu gerekçesiyle iade edildi.

Yeni Şafak

YORUMLAR 46
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın bahçeli keşke akpartide başkan yardımcısı olsa büyük bi değer
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu madem bu kadar rahatsızlar gitsinler yeni parti kursunlar bütün muhaliflerde orada toplansın milletvekilleride dahil neymiş bu MHP'yi parçalama derdi anlamadım rahat bırakın bizi.
    Cevapla
  • ABUZER 7 yıl önce Şikayet Et
    Kurultaydan niye kaçıyorlar acaba?o koltukta tabanın desteği olduğunu düşünüyorlarsa niye kaçıyorlar.böyle rezillik görülmedi.
    Cevapla
  • Abdulhamid 7 yıl önce Şikayet Et
    Amma cahil ve körce yorumlar yapılmış...Mesele memleket yanıyor siz hala % de peşinde siniz...Artık millet gözünü açtı...Başınıza Mete han geçse Ak parti iktidar,barı beraberce olsun reziliniz çıkmasın...ulkucumusunuz turkucumu anlayamadım ya....
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    madem bu şekilde olmayacağını düşünüyorlar bence muhalif grup yeni parti kursun muhalif milletvekilleride oraya geçsin seçimede böyle girsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi