20 sene sonra ilk defa sorgulanacak

Sabancı suikastı ile ilgili hakim karşısına çıkacak olan Fehriye Erdal yargılamaya katılırsa 1996'dan beri ilk kez sorgulanmış olacak.

20 sene sonra ilk defa sorgulanacak
20 sene sonra ilk defa sorgulanacak
GİRİŞ 03.05.2016 09:58 GÜNCELLEME 03.05.2016 10:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin istediği 30 DHKP-C ve PKK'lı teröristin hiçbirini bugüne kadar vermeyen Belçika, Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal ile ilgili önemli bir adım attı. Yıllardır Belçika'nın himaye ettiği teröristlerden Erdal, 12 Mayıs'ta Brugge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkma ihtimali doğdu. Eğer Erdal, hakim karşısına çıkarsa ilk kez kendisine suikast sorulacak. Arananlar listesinde bulunan Erdal'ın yargılamada hazır edilip edilmeyeceği ise henüz netlik kazanmış değil.

HİÇ BİRİNİ TESLİM ETMEDİ

 Belçika Hükümeti, Türkiye'nin iade taleplerine kapalı. Türkiye, bugüne kadar PKK'nın Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar ile Sabancı suikastı sanıklarından Fehriye Erdal'ın da aralarında bulunduğu 30 teröristin iadesini istedi. 20'sinin talebi reddedildi, 9'u için işlem devam ediyor.  Son olarak Brüksel'deki Avrupa Birliği Parlamentosu'nun yanı başına terör örgütü PKK mensuplarının çadır kurmasına izin verdiği için haklı tepkilerin hedefi olan Belçika, iadesi istenen isimleri 'terörist' olarak nitelendirmiyor.

12 MAYISTA BAŞLIYOR

Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Belçika'da yıllardır rahat bir şekilde yaşayan Erdal'ın yargılacağı dava, 12 Mayıs'ta Brugge Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak. Ancak Erdal, “terör örgütü üyeliği”nden değil, “çete üyeliği” suçundan yargılanacak. Belçika polisinin Brugge Mahkemesi'ne, terörist Erdal'a adreslerinde ulaşılamadığı bilgisini verdiği belirtiliyor.

YORUMLAR 1
  • Yörük KURT 7 yıl önce Şikayet Et
    Belçika Belçika Belçika ; not alındı Belçika...........
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu