Vatandaşlar Eyüp Sultan'a akın etti

Caminin içinde yer kalmayınca vatandaşlar avluda namaz kıldı.

Vatandaşlar Eyüp Sultan'a akın etti
Vatandaşlar Eyüp Sultan'a akın etti
GİRİŞ 03.05.2016 22:29 GÜNCELLEME 03.05.2016 22:30

Cami çıkışında vatandaşlara kavurmalı pilav ve ayran ikram edildi.

Miraç Kandili nedeniyle çok sayıda vatandaş Eyüp Sultan Camii'ne akın etti. Caminin içinde yer kalmayınca, vatandaşlar avluda namaz kıldı. Cami çıkışında vatandaşlara kavurmalı pilav ve ayran ikram edildi.

Hz. Muhammed'in Allah huzuruna kabul edildiği gece olan Miraç Kandili dolayısıyla, aileleriyle birlikte şehir içinden ve şehir dışından gelen çok sayıda ziyaretçi Eyüp Sultan Camii'ne akın etti. Camiyi dolduran vatandaşlar, abdest aldıktan sonra akşam namazını kılıp dua etti.

Camiye sığmayan bazı vatandaşların namaz kılmaları için avluda ve dışarıda yerlere halı serilerek ayrı bir bölüm hazırlandı. Eyüp Belediyesi tarafından namaz sonrası vatandaşlara kavurmalı pilav ve ayran ikram edildi. 

İbadetlerini yapan vatandaşlar, dualarını ettikten sonra, cami çevresindeki banklarda aileleri ile birlikte ikram edilen yiyecekleri yedi.

VATANDAŞ LOKUM VE KANDİL SİMİDİ DAĞITTI

Miraç Kandili dolayısıyla kimi vatandaşlar kandil simidi dağıtırken, kimisinin de lokum dağıttığı görüldü. Adana'dan Eyüp Sultan Camii'ne ibadet için geldiğini belirten Ebru İnanç, "Bu kandil gecesi herkesin kandili mübarek olsun. Allah tüm dertlerimizin dermanını versin. Şifa isteyenlere şifa versin. Allah kimsenin gözünü kapıda bırakmasın" dedi.

Bu arada, Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerin de cami avlusunda ve bahçesinde devriye gezdikleri görüldü. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!