TSK personel sayısını açıkladı! İşte son rakamlar

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK), 358'i general ve amiral, 318 bin 332'si yükümlü olmak üzere toplam 613 bin 419 personel görev yapıyor.

TSK personel sayısını açıkladı! İşte son rakamlar
TSK personel sayısını açıkladı! İşte son rakamlar
GİRİŞ 04.05.2016 21:33 GÜNCELLEME 04.05.2016 21:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, TSK'nın mayıs itibarıyla personel mevcuduna ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, kuvvet komutanlıklarında 325, Jandarma Genel Komutanlığında 32 ve Sahil Güvenlik Komutanlığında bir olmak üzere TSK'da 358 general ve amiral bulunuyor.

Subay sayısının 39 bin 353 olduğu TSK'da, 96 bin 593 astsubay ve 21 bin 597 uzman jandarma görev yapıyor. Uzman erbaş sayısının 73 bin 716'ya ulaştığı TSK'da, sözleşmeli erbaş/er sayısı ise 11 bin 547'e yükseldi.

TSK'da ayrıca 7 bin 87 yedek subay, 311 bin 245 erbaş/er olmak üzere 318 bin 332 yükümlü personel yer alıyor. 51 bin 923 sivil memur/işçinin de görev aldığı TSK'da, toplam 613 bin 419 personel bulunuyor.

YORUMLAR 9
  • Hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    TSK bu rakamlar zaten abzurt, yaw nelerle ugrasiyonuz Türkiyenin Asker sayisini saymaya luzüm varmi yaw, benim bildigim Peygamber ocaginda 80milyon Asker var hepde böyle kalacak, siz gidinde baska seylerle ugrasin iyi olur...?
    Cevapla
  • Hazır Asker 7 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz Hazır Askeriz zaten ama hazır asker ayrı düzenli kalifiye asker ayrı ne var bunda adam haber yapmış ataşlı oğlan :)
    Cevapla
  • satır 7 yıl önce Şikayet Et
    suuda paralı askerler, zorunlu askerlik kaldırılmalı
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    binyildir gelen bir ordumuz, ordu kulturumuz var, bazilari cikmis akil veriyor. akil vereceginize icraat yapin. konusmada iyisiniz onu herkes yapiyor. yok su fazlaymis yok su soyleymis boyleymis, bence bizim cografik haritamiza gore bizim mevcut asker sayimiz az. daha cok gemi daha cok ucak daha fazla tank alip elaman sayisinida buna gore artirmaliyiz. fazla asker alip eline silah vermekle guclu olunmuyor. o yuzden subay fazla er az gibi seyler sacma, bu sayilarin hepsi mevcut donanima gore. ancak ucak gemisi geliyor yerli ucak helikopter, tank geliyor bunlarin sayisi artinca asker sayimizda buna gore artmali. ve profesyonel orduya gecilmeli, ancak yine 6 ay temel egitim almali her genc.
    Cevapla
  • her kimse 7 yıl önce Şikayet Et
    Okulları kapatılan ve çoğu üniversite mezunu askeri kul bitirmiş uzman jandarmaları istifaya zorlayan zihniyet..bu konuda ilgililer derhal bir şeyler yapmalı..sonra ilkokul mezunu uzman erbaş bile bulamıyoruz diyorsunuz önce elinizdekilere sahip çıkın.
    Cevapla
  • Ertugrul 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan baska kapıya çal
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    kim kimi istifaya zorluyor
    Cevapla
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    Tsk içinde subay sayısı çok fazla.. 2 astsubaya 1 subay olmamalı ..
    Cevapla
  • alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    askeri uzmanmisin sen?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı