MKYK kimlerden oluşuyor: Ak Parti MYK üyeleri kimler? MKYK ve MYK nedir?

MKYK AK PARTİ'nin en yüksek karar organıdır. Peki AK Parti en üst karar merci MKYK nedir? AK Parti MYK, Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplandı. AK Parti MYK, Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 40 dakika süren toplantı az önce sona erdi. Olağanüstü kongrenin tarihi ise belli oldu. Peki MYK ve MKYK nedir? MKYK kimlerden oluşuyor? MYK üyeleri kimler? İşte ayrıntılar..

MKYK kimlerden oluşuyor: Ak Parti MYK üyeleri kimler? MKYK ve MYK nedir?
MKYK kimlerden oluşuyor: Ak Parti MYK üyeleri kimler? MKYK ve MYK nedir?
GİRİŞ 07.05.2016 14:43 GÜNCELLEME 07.05.2016 15:43

Merkez Karar Yönetim ve Kurulu, AK Parti'nin en yüksek karar organıdır. Peki MKYK nedir? MKYK üyeleri kimlerden oluşur? MYK nedir? Detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.  Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan'ın programında yer almayan bir buluşma gerçekleşti. Cumhurbaşkanı, bazı Meclis komisyonu başkanları ile milletvekillerini ağırladı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşmesinin ardından Ak Parti kongreye gitme kararı aldı. AK Parti olağanüstü kongresi 22 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.Görüşmede AK Parti'nin kongre kararı için Erdoğan'ın ''Hayırlı olsun. Başbakan'ın kendi kararı'' dediği öğrenildi. 22 Mayıs Pazar günü yapılması planlanan kongrede MKYK ve Disiplin Kurulu seçimi yapılmayacak. Sadece genel başkan seçimi olacak. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı için Resmi Konut'tan ayrılarak AK Parti Genel Merkezi'ne geçti. MYK üyeleri ve Davutoğlu'nun Genel Merkez'e gelişinin ardından gözlerin çevrildiği toplantı sona erdi. AK Parti kongresinin 22 Mayıs'ta yapılmasına karar verildi.

Resmi programa göre saat 11.00'de yapılması beklenen toplantı saat 12.10'da başladı. 40 dakika süren toplantı saat 12.50'de sona erdi. Toplantıda olağanüstü kongrenin 22 Mayıs'ta toplanmasına karar verildi.

Bu görüşmenin ardından AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Peki MYK nedir? MYK üyeleri kimlerden oluşur? Ayrıntılı bilgi haber7.com'da.. 

MYK toplantısı sonrası Başbakan önemli açıklama yaptı. Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

- 25 yıllık tarihte bir akademisyen olarak aziz milletimizin hizmetinde olmak benim için büyük bir gururdu. Bugün geldiğimiz bu noktada artık perspektifimizi paylaşma zamanımız geldiği görüşündeyim.  

Benim Ak Parti başkanlığım dönemimde tek bir istifa yaşanmamış tek bir ihtilaf veya ayrılık olmamıştır. Bu konuda bana katkıda bulunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

- Sonra partimizi seçime götürdük. Paralel yapı faaliyetleri, Suriye'de ortaya çıkan görüşmeler, suhuletle ülkeyi seçime götürmenin yanında hamd olsun 62. hükümetimiz ülkeyi seçime götürdü.

- Sonra bir meydan okuma da Kobani olayları döneminde yaşandı.

BUGÜN AK PARTİNİN YENİDEN BİSMİLLAH DİYECEĞİ BİR GÜNDÜR

- Bugün AK Parti'nin yeniden bismillah diyebileceği bir gündür. 7 Haziran'la birlikte iç muhasebemizi yaptık. 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem en kritik dönemdi. Çok şükür bu dönemde başlarımızın öne eğilmesini gerektirecek hiçbir şey yaşanmadı.

Hamd olsun huzurunuzdayım. Kriz bekleyenler, hükümetsizlik bekleyenler yanıldı. Hiçbir kararı alırken beklemedik. Bir dakika bile düşünmeden en radikal, en zor kararları aldık.

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK

23 Temmuz günü yaptığım güvenlik zirvesinde bütün güvenlik birimlerine şu talimatı verdik. Madem ki Türkiye'ye savaş ilan edilmiştir, ülkemizin bütün dağları, bütün vadileri, bütün şehirleri terörden temizleninceye kadar mücadele devam edecektir.

Hesap verme makamında olan bir vatandaş olarak 3 ayda bütün vaatlerimizi yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. Demokrasi tarihinde az görülmüş bir husustur.

MYK NEDİR?

AK Parti'nin 50 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu içinden Genel Başkan yakın çalışma arkadaşlarını belirliyor ve parti yönetimi bu isimlerden oluşuyor. Grup Başkanvekillieri ile kadın, gençlik kolları başkanları da MYK'nın doğal üyeleri arasında yer alıyor. 

İşte AK Parti'nin MYK üyeleri:
Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan Kubat, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kubat,  Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan. Genel Sekreter Abdülhamit Gül, Ayrıca grup Başkanvekillieri ile kadın, gençlik kolları başkanları da MYK üyesi.

MKYK NEDİR?

Ak Parti'nin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'dur. 50 kişiden oluşan MKYK üyeleri kongre delegeleri tarafından seçiliyor.Genel Başkan yakın çalışma arkadaşlarını bu MKYK üyeleri arasından belirliyor. MYK üyeleri parti yönetimini oluşturuyor. MKYK'ya seçilenler bakan olur ya da başka görevlere atanırsa üyelikleri devam ediyor ancak MYK üyesi olamıyorlar. 

AK Parti MKYK'da şu isimler yer alıyor:
Abdülhamit Gül,Asuman Erdoğan,Bekir Bozdağ,Bülent Gedikli,Çiğdem Karaaslan,Edibe Sözen,Hamza Dağ,Hayati Yazıcı,Mehmet Ali Şahin,Mehmet Müezzinoğlu,Mehmet Muş,Mevlüt Çavuşoğlu,Mustafa Şentop,Nihat Zeybekci,Numan Kurtulmuş,Nükhet Hotar,Ömer Çelik,Öznur Çalık
Süleyman Soylu,Ali Aydınlıoğlu,Alev Dedegil,Ayhan Sefer Üstün,Ayşenur Bahçekapılı,Aziz Babuşçu
Berat Albayrak,Binali Yıldırım,Burhan Kuzu,Cemil çiçek,Efkan Ala,Faruk Çelik,Fatih Şahin,Fatma Betül Sayan Kaya,Galip Ensarioğlu,Mehmet Mehdi Eker,Mehmet Babaoğlu,Mehmet Doğan Kubat
Mehmet Erdem,Mehmet Özhaseki,Metin Doğan,Mustafa Ataş,Naci Ağbal,Nurettin Canikli,Ravza Kavakçı Kan,Recep Akdağ,Selçuk Özdağ,Selçuk Öztürk,Vedat Demiröz,Yalçın Akdoğan,Yaşar Karayel, Zeki Aygün.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...