Özal'ın makam aracı satılıyor! Fiyatı ise...

Turgut Özal'ın bir dönem çok konuşulan BMW model makam aracı 20 bin TL'ye satışa çıkarıldı.

Özal'ın makam aracı satılıyor! Fiyatı ise...
Özal'ın makam aracı satılıyor! Fiyatı ise...
GİRİŞ 06.05.2016 15:00 GÜNCELLEME 06.05.2016 15:00

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bir  dönem medyada pek çok kez haberi yapılan makam aracı, karaman'da satışa sunuldu.  Özal'ın,Bodrum yolunda korumaları ve gazetecileri atlattığı 1988  model aracı, 2006'da iş adamı Erol Kabaoğlu tarafından açık artırmada satın  alındı.



İNTERNETTE SATIŞA ÇIKARILDI

LPG taktırılan 06 M 7059 plakalı Otomobil, 2007'de dönemin Anavatan  Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı ve iş adamı Osman Vural'a geçti. Araç, daha  sonra da birkaç kez alınıp satıldı. Bir dönem birçok kez gazete sayfalarında yer alan  BMW marka otomobil,  şimdi de internet sitesinde "Turgut Özal'ın makam arabası. 1988 model, orijinal.  140 bin kilometrede. Boya, değişen, kaza yoktur. Flama, siren, çakar mevcuttur"  ilanıyla satışa çıkarıldı. 

Otomobilin Karaman'da yaşayan sahibi Nurettin Arıcı,  yaptığı açıklamada, aracın 3 ay önce Mersin'de satışa çıkarıldığını tesadüfen  öğrendiğini söyledi. Zaman kaybetmeden gidip aracı satın aldığını anlatan Arıcı,  "Otomobili, medyada çıkan haberlerden zaten biliyorduk. Biraz internetten  araştırdım. Plaka aynı. Araca baktık, orijinal haliyle duruyor. Bir süre kullandık." diye konuştu.

BİR DÖNEME TANIKLIK ETTİ

Otomobilin 3.6 motor ve 200 beygir gücünde olduğunu bildiren Arıcı,  şöyle devam etti: "Bir firma tarafından merhum Cumhurbaşkanımıza hediye edilmiş bir  araç. Kendisi kullanmış. Araçla ilgili medyada birçok haber var. Ünlü bir araç.  Koltuklar ısıtmalı, her türlü konfor var. O günün şartlarında en lüks araç  diyebiliriz. Bunun yanında manevi değeri de yüksek. Bir döneme tanıklık etmiş bu  otomobil. Flaması hala üzerinde ama yasak olduğu için  takmıyoruz. Bazen arkadaşlar merak ettiği için park halindeyken takıp  gösteriyoruz."



20 BİN LİRAYA SATILIYOR

Ekonomik durumunun kullanmaya müsait olmaması nedeniyle aracı satmaya  karar verdiğini dile getiren Arıcı, "İmkanım olsa satmazdım. Tarihi eser gibi  kenarda dursun. Nostalji olsun diye binerim. Fakat o durumda değilim. O yüzden  satılık ilanı verdim. 20 bin liraya satacağım. İnşallah kıymetini bilen biri  satın alır da gereken ilgiyi görür." ifadelerini kullandı.
 

  
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!