Vize serbestisine en çok o ülke sevindi

Türk vatandaşlarının Hazirandan itibaren AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilecek olması, komşumuz Bulgaristan’da sevinçle karşılandı.

Vize serbestisine en çok o ülke sevindi
Vize serbestisine en çok o ülke sevindi
GİRİŞ 06.05.2016 16:31 GÜNCELLEME 06.05.2016 16:31
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kapıkule Sınır Kapısı’na 20 kilometre uzaklıktaki Svilengrad kentinde yaşayanlar vizesiz geçişleri desteklerini belirterek, gelecek Türk turistlerin ekonomilerine canlılık getireceğini söyledi.

Türk vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebilmesi için geriye sayım başladı. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Türk vatandaşlarına Schengen Bölgesi’nde vizesiz seyahat sağlanması yönünde Avrupa Parlamentosu ve AB ülkelerine tavsiyede bulunması, sınır komşusu Bulgaristan’da da sevinçle karşılandı. Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçtikten sonra 20 kilometre uzaklıktaki Bulgaristan’ın ilk şehri olan Svilengrad’da yaşayanlar, vizesiz geçişlerle birlikte çok sayıda Türk turistin şehri ziyaret edeceğini ve ekonomiye canlılık getireceğini ifade etti.
 
’GELMELERİNİ BEKLİYORUZ’
 
Svilengrad kentinde yaşayan 27 yaşındaki Gergana Gorgieva, Türk vatandaşlarının sık sık geldiğini ancak vizesiz geçişlerle birlikte daha çok kişinin Bulgaristan’a gelebileceğini söyledi. Turistlerin ekonomik olarak katkı sağlayacağını belirten Gorgieva, "Vizesiz geçişler bizim için çok yararlı olacak. İki devlet içinde faydalı olacak. Ticaret ve iş olarak birbirimize böylelikle daha çok destek olacağımızı düşünüyorum. Vizesiz gelmelerini de destekliyorum" dedi.
 
İşletmeci Diana Dimitrova da vizesiz geçişlerin iki ülke arasındaki ticareti arttıracağını kaydederek, "Türkler için vizelerin kaldırılmasıyla çok daha fazla halk Bulgaristan’a gelecek. Bu bizim ve Türkiye için bir kazanç. Daha fazla gelecek insan, bizim içinde daha fazla satış demek. Gelmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
’SINIRLAR ÇOK GEREKSİZ’ 
 
Sofya Teknik Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyen İvan Stoyanov Angelov da 21’nci yüzyılda ülkeler arasına sınır konulmasının çok gereksiz bir tartışma olduğunu savundu. İnsanların istediği ülkeleri gezip görme hakkına kolaylıkla sahip olması gerektiğini anlatan Angelov, "Vizesiz dolaşımın özellikle bu yöreye, ekonomisi gelişmemiş olan ülkeye de katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.
 
’BİZ GİDİYORUZ, ONLAR DA GELSİN’
 
Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat etmelerini desteklediğini belirten Banko Dimçev’de Bulgaristan’dan çok kişinin Edirne’de halk pazarlarına gittiğini hatırlatarak, "Vizesiz seyahatin iki devlet içinde yararlı olacağını düşünüyorum. Yunanistan’dan vizesiz olarak çok kişi geliyor ve alışveriş yapabiliyorlar. Türkiye’den gelenler de alışverişlerini burada yapabilir, gezebilirler. Bulgaristan’dan her hafta bir çok kişi halk pazarlarına gidiyor. Türkler de buraya rahatlıkla gelebilirler" diye konuştu.

YORUMLAR 15
  • Kepçe 7 yıl önce Şikayet Et
    Vize serbestisiymiş pehh!!! Bizim millette ki avrupa merakı beni öldürecek.sorsan türkiyede 2 veya 3 şehir dışında başka yere çıkmamıştır yurt dışında 10 şehir gezmiştir gidecek olan zaten gidiyor avrupaya çokta gerekli birşey değil bana göre schengen falan izin çıksın diye onlara ağız eğmeye değmez
    Cevapla
  • omerakman 7 yıl önce Şikayet Et
    insallah vize serbestisi cikmaz zaten avrupa bes para etmez yer millet bir hevesle dünyanin dövizini birakacak elin kafirine..vize serbestisi sadece is adamlari icin gecerli olsun yoksa yarardan cok zarar vericek bu millete
    Cevapla
  • Yasir 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim zaten anlamadigim neden tüm avrupa Türkiyeye vizesiz giriyor ama Türkler giremiyor?? Bulgaristana gidecegime dünyanin diger ucuna giderim daha iyi
    Cevapla
  • Yalan 7 yıl önce Şikayet Et
    Memnun falan değiller. Bulgarın çift vatandaşlardan kazandığı bir pasaport harcı ve türk vatandaşından da vize ücreti vardı, şimdi o da elinden gittiği için vizelerin kalkmasını istemiyorlar. Yoksa giden gene gidiyordu, vizede çok kolaylık sağlıyorlar tabi parasını da alıyorlar..
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslümansanız gevura para bırakmayın. Bizi sömürmek için kapılarını açtılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!