Yollarda son durum

Beş günlük bayram tatili için büyük şehirlerden dünden itibaren tatil yörelerine akın başladı. Düzce-Kaynaşlı, Bolu-Abant, Atatürk Havalimanı ve Kapıkule'de son durum:

Yollarda son durum
Yollarda son durum
GİRİŞ 21.10.2006 16:40 GÜNCELLEME 21.10.2006 16:40
BOLU DAĞI

Bayram tatili nedeniyle D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesimi ve Abant sapağında, zaman zaman 4 kilometreye varan araç kuyrukları
oluşuyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bayram tatili için yola çıkan sürücüler, D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde ve Abant sapağında kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, sürücüleri işaretlerle yönlendirerek, trafiğin akışını sağlıyorlar.

Bayram tatili için yola çıkan sürücüler, İstanbul ile Ankara arasında sadece Bolu Dağı'nda bir yoğunluk yaşadıklarını belirterek, "Bolu Dağı'nda araçlar güçlükle ilerliyor ve trafik kitleniyor. Oluşan uzun kuyruklar nedeniyle beklemek zorunda kalıyoruz" dediler.

KAPIKULE

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapacak TIR'lar, 6 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Kapıkule gümrük yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yıl sonu nedeniyle firmaların taahhütlerini yerine getirmek için ihracat mallarını Avrupa ve Balkanlardaki ülkelere biran önce teslim etmek istemeleri nedeniyle, Türk tarafında TIR kuyruğu oluşuyor.

Ramazan Bayramını da göz önünde bulunduran firmaların yüklerini taşıyan TIR'ların, gidecekleri ülkelerdeki firmalara ürünlerini teslim etmek için aynı anda yola çıkmaları nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısında kuyruk oluştuğunu ifade eden yetkililer, Bulgar gümrükçülerinin sahalarının küçük olması ve işlemleri
yavaş yapmalarından kaynaklanan nedenlerden dolayı da uzun kuyruklar oluştuğunu bildirdi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda halen sıranın kendilerine gelmesini bekleyen 240 civarında TIR bulunuyor.

ATATÜRK HAVALİMANI

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen yolcular, Atatürk Havalimanında yoğunluğa neden oldu.

Bayram tatilini yurt dışında geçirmek isteyen yolcular check-in ve pasaport bankolarında kuyruklar oluşturdu. Yurt dışına turlar düzenleyen birçok seyahat acentesi de terminal içinde standlar açtı.

Tatilini yurt dışında geçirmek isteyen yolcuların en fazla ilgi
gösterdikleri yerler Prag, Sharm El Shaikh, Fas, Tunus, KKTC, Barselona, Viyana, Venedik, Zürih, Paris ve Dubai oldu.

Bayramı yurt içinde geçirmek isteyen yolcular en ise Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir'e ilgi gösterdi.

Atatürk Havalimanı yetkilileri, bayram tatili nedeniyle yolcu ve uçak sefer sayılarında yaklaşık yüzde 20 artış beklediklerini kaydettiler.

EK SEFERLER

Bu arada, havayolu şirketleri de artan yolcu talebini karşılamak üzere yurt dışı ve yurt içindeki bazı hatlara ek seferler düzenledi.

Türk Hava Yolları (THY), yolcu talebini karşılamak üzere 20-29 Ekim tarihlerinde iç hatlarda 10 uçuş noktasına 80 ek sefer koyarken, dış hatlarda da 6 uçuş noktasına 11 charter sefer yapmayı planladı.

Onur Air de Ramazan Bayramı tatili nedeniyle ek seferler düzenledi. Bu ek seferlerle birlikte Onur Air, 20-25 Ekim tarihleri arasında 297 sefer yapacak ve 55 bin 943 yolcu taşıyacak.

İç hatlarda her gün 36 sefer düzenleyen ve 5 bin 815 koltuk arz eden Onur Air, Ramazan Bayramı nedeniyle kapasitesini bugün 47 sefere ve 7 bin 952 koltuğa, tatil dönüş günü olan Çarşamba günü ise 56 sefere ve 11 bin 182 koltuğa yükseltti.

Onur Air'in Ramazan Bayramı'nda en çok talep gören uçuş noktaları iç hatlarda Antalya, Adana, Bodrum ve İzmir, dış hatlarda ise KKTC, İspanya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti oldu.

Havayolu şirketleri yetkilileri, bayram süresince özellikle havalimanları girişlerinde çok fazla yoğunluk olacağı için yolculara uçuştan en az 2 saat önce gelmeleri uyarısında bulundu.

KAYNAŞLI GİŞELER

TEM Otoyolu Düzce Kaynaşlı gişelerinde, tatilciler 7 kilometrelik kuyruklar oluşturdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle seyahatlerine başlayan vatandaşlar, TEM Otoyolu gişelerinin önünde kuyruklar oluşturmaya başladı.

Hafta sonunun ilk tatil gününde sabah erken saatlerde yola çıkan
vatandaşlar, TEM Otoyolu Düzce Kaynaşlı turnikelerinde, tatil süresince otoyolun ücretsiz olması ve 4 gişenin sürekli açık tutulmasına rağmen 7 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdular.

Bazı tatilciler, turnike önünde saatlerce beklediklerini söyledi. Bu arada, trafik görevlileri gişelerdeki sıkışıklığı önlemek için yoğun çaba sarfetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti