4 ilde 23 PKK'lı etkisiz hale getirildi!

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak, Tunceli ve Hakkari'deki operasyonlarda 23 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 4 ilde 23 PKK'lı etkisiz hale getirildi!
4 ilde 23 PKK'lı etkisiz hale getirildi!
GİRİŞ 08.05.2016 14:38 GÜNCELLEME 08.05.2016 16:09
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 8, Şırnak'ta 2 ve Tunceli'de 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 11 PKK'lı teröristin yakalandığı kaydedildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:

* Mardin / Nusaybin'de devam eden operasyonda; Sekiz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 347'dir.) Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir el telsizi, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 500 kg amonyum nitrat, 150 kg mazot ve 40 mutfak tüpü ele geçirilmiş, 20 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 800'dür.)
 
* Şırnak'da devam eden operasyonda; İki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 321'dir.) Sekiz el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 878'dir.)
 
* Hakkari / Çukurca'da devam eden operasyonda; 11 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.
 
* Tunceli'de icra edilen operasyonda; İki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, Teröristlerle birlikte, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, altı şarjörü ve 161 fişeği, bir Biksi makineli tüfek ve 43 fişeği, bir tabanca, bir şarjörü ve sekiz fişeği, iki el bombası ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.
 
* Şırnak / Uludere'de, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce karayoluna yerleştirildiği tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.
 
* Şırnak / Silopi'de icra edilen operasyonda; iki Kaleşnikof piyade tüfeği, 15 şarjörü ve 419 fişeği, altı el bombası, bir tabanca, iki şarjörü ve 30 fişeği, 30 M-16 fişeği, bir gece görüş dürbünü, bir keskin nişancı silah dürbünü ele geçirilmiştir.
 
* Bingöl'de icra edilen operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen bir sığınak içerisinde, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 15 mutfak tüpü ile muhtelif örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.
 
* Mardin'de bir ve Bingöl'de bir olmak üzere toplam iki bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.
 
* Irak kuzeyi Metina, Zap, Gara ve Kandil bölgelerinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekatı ile imha edilmiştir.

YORUMLAR 23
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    sag yakalanmış dirisi çokmu lazımdı gebert gitsin yakala besiye çek ne gerek var sık 1 kurşun senden hesabını sayısını soranmı var
    Cevapla
  • dadaş metin 7 yıl önce Şikayet Et
    ellerinize sağlık. darısı meclistekilere.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    26 AĞUSTOS 1922 Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın. Yahya Kemal Beyatlı ( 1884 - 1958 )
    Cevapla
  • Oğuzhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu teröristleri niçin yakalarlar anlamış değilim...
    Cevapla
  • Selim Özek van 7 yıl önce Şikayet Et
    Hep Kahrolsun PKK sloganı vardı. Artık kahroluyor. Türkiye'nin gözü aydın olsun.
    Cevapla
  • sadık kul 7 yıl önce Şikayet Et
    amiiin inşaallaaaaaahh!!!!....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri