'Başkentlerine üç koldan saldıracağız'

Demokratik Suriye Güçleri, DAEŞ’in başkenti olarak kabul ettiği Rakka için harekete geçti. Kobani, kente üç koldan gireceklerini söyledi.

'Başkentlerine üç koldan saldıracağız'
'Başkentlerine üç koldan saldıracağız'
GİRİŞ 10.05.2016 01:35 GÜNCELLEME 10.05.2016 13:12
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Demokratik Suriye Güçleri, DAEŞ’in başkenti olarak kabul ettiği Rakka için harekete geçti. Demokratik Suriye Güçleri sözcülerinden Kobani, kente üç koldan gireceklerini söyledi.

Suriye’deki Palmira antik kentini DAEŞ’ten geri almasının ardından gözlerin çevrildiği Rakka için operasyon hazırlıkları başladı. Rakka’nın kuzeyinde yer alan YPG kontrolündeki Kobani’ye ağır silah ve militan takviyesi yapılırken, operasyonun üç koldan başlatacağı belirtildi.
 
‘KOALİSYON GÜÇLERİ OPERASYON İÇİN HAVA VE SİLAH DESTEĞİ VERECEK’
 
Rakka operasyonunun detaylarıyla ilgili Sputnik’e konuşan Demokratik SuriyeGüçleri sözcülerinden Tackır Kobani, şunları söyledi: “Tışrin barajı, Tılsemar ve Haseke tarafından aynı anda saldırıyı başlatacağız. ABD ve koalisyon ülkeleri de operasyon kapsamında bize hava ve silah desteğinde bulunacak. Operasyona Demokratik Suriye Güçleri içerisinde yer alan YPG, Şemsu Şemal, Ebu İsa ve Ceyşul Suwar katılacaklar.”
 
Rakka’yı önce kuşatmaya alacaklarını aktaran Kobani, Ayn İsa’daki Demokratik Suriye Güçleri birliklerinin 35, Tışrin barajındaki birliklerin 40, Haseke’deki birliklerin ise Rakka’ya 22 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti.
 
‘RAKKA HALKI DA DAEŞ’İN ELİNDEN KURTULMAK İSTİYOR’
 
Rakka’nın alınmasıla DAEŞ’in büyük darbe alacağının altını çizen Kobani, kent halkının da örgütten kurtulmak istediğini kaydetti.
 
Suriye’de tarımın merkezi konumundaki Rakka, Ocak 2014’te DAEŞ’in eline geçmişti. Rakka’nın Mahsur ve Tabka ilçeleri de DAEŞ’in elinde bulunuyor.

YORUMLAR 31
  • süper 7 yıl önce Şikayet Et
    ömrümde izlediğim en güzel tiyatro
    Cevapla
  • ferit 7 yıl önce Şikayet Et
    ilk konoşulsaya anlaşma olur belki insanlar ölmez demokretik güçlermiş git işine kimi kandırıyorsun pyd onlar sahtekar abd
    Cevapla
  • ZAZA 7 yıl önce Şikayet Et
    Hala anlamadınızmı abd iki yüzlülüğünü suryede bir koridor açıp ırak ve suryeyi ruslarıda kullanarak akdenize Türkiyeye ihtiyaç duymadan ulaşmak istiyor bunu suryedeki terörist islamdan uzaklaştırılan kürtleri kullanak emellerine ulaşmak istiyor ingiliz oyununu daha fark etmedinizmi Türkler,kürtler,araplar ve bu coğrafyada yaşayan diğer halklar size bunlardan dost olmaz yeri geldiğinde güçleri yetse ilk tokadı sizlere indirecekler
    Cevapla
  • Ayran 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel görmüşsün herşeyi ama peki Türkiye ne yapıyor politikası ne tüm dünyaya düşman olmak başta Kürtlerin olduğu her yapıyı dışlamak.Komşusu olacak kişiye bu şekilde davranırsa ilerde nasıl komşuluk ilişkileri kurulacak..
    Cevapla
  • arzu 7 yıl önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizi inşallah. ne pkk-pyd kalsın ne de işid.
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Pkk,nın diğer adı Pyd,yi temizlesin?..yoksa oradan Türkiyeye geçip sürekli eylem yapacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da