Nazlı Ilıcak'a Davutoğlu'na hakaretten ceza!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan gazeteci Nazlı Ilıcak, 10 bin 620 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Nazlı Ilıcak'a Davutoğlu'na hakaretten ceza!
Nazlı Ilıcak'a Davutoğlu'na hakaretten ceza!
GİRİŞ 12.05.2016 14:45 GÜNCELLEME 12.05.2016 14:46

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Nazlı Ilıcak katılmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun avukatı Abdurrahman Sacid Göksu, şikayetlerinin devam ettiğini beliterek "Kimse inanmadığı şeyi söylemez. Sanığın bu sözü Başbakan'a söylediği açıktır. Sanığın cezalandırılmasını talep ederim" dedi.

"BAŞBAKAN'A SÖYLEMEDİĞİ AÇIKTIR"

Sanık Nazlı Ilıcak'ın avukatı Muhammet Selim Ateş ise müvekkilinin komplo teorilerini üretenlerle, buna inananları ayrı ayrı değerlendirdiğini belirterek "Müvekkilim komplo teorilerine inananlara karşı zeka özürlü anlamına gelecek beyanı vardır. Sayın Başbakan'a söylenmediği açıktır. Ayrıca müvekkilim uzun yıllar gazetecilik yapan,milletvekilliği yapmış, 28 Şubat döneminde mecliste tek başına başörtüsü hakkını savunmuş, cesur ve demokrat bir gazetecidir. Bir şahsa bir şey söylemek istediği zaman lafı dolandırmadan direkt söylemesini bilebilecek biridir. Müvekkilimin şikayetçiye yönelik bir beyanı yoktur. Beraatini talep ederim" diye konuştu.

Hakim, "Kamu görevlisine hakaret" ten sanık Nazlı Ilıcak'ı suçlu bularak 10 bin 620 lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

SUÇLAMALARI REDDETMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Nazlı Ilıcak'ın 28 Nisan 2015 tarihli köşe yazısında "Komplo Teorileri ve Gerizekalılar" başlıklı yazısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği öne sürülüyordu. İddianamede, sanık Ilıcak hakkında "Kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyordu. Önceki celse duruşmaya katılan Nazlı Ilıcak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret etmediğini belirterek suçlamaları reddetmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'