Bursalılar Dikkat! O ilçelere 48 saat su verilmeyecek

Bursa'da alt yapı çalışması sebebiyle 5 ilçeye 48 saat süreyle su verilmeyecek. BUSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde 48 saat süreyle su kesintisi yaşanacak. Peki Bursa'da hangi ilçelere su verilmeyecek? İşte o ilçeler..

Bursalılar Dikkat! O ilçelere 48 saat su verilmeyecek
Bursalılar Dikkat! O ilçelere 48 saat su verilmeyecek
GİRİŞ 13.05.2016 09:23 GÜNCELLEME 13.05.2016 09:31

Bursa'da alt yapı çalışması sebebiyle 5 ilçe 48 saat süreyle su verilmeyecek. BUSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde 48 saat süreyle su kesintisi yaşanacak. Peki Bursa'da hangi ilçelere su verilmeyecek? İşte o ilçeler.. 

Bursa'da alt yapı çalışması nedeniyle 14-15 Mayıs tarihlerinde yaşacanacak kesintiyi Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, şu şekilde açıkladı: “Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu teminine yönelik BUSKİ’nin gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları, bunu sağlayan unsurların başında gelmektedir. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya ve Gürsu ilçelerinin bazı mahallelerinde uyguladığımız kesinti, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininin sürekliliğine yönelik hedeflediğimiz üstün hizmet anlayışımızın neticesidir. Doğancı Barajı çıkışı ‘Beşli Vana Odası’nda ekiplerimizin gerçekleştirdiği çalışma, Doğancı Barajı’ndan Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne giden ana isale hattının beşli vanaya bağlanmasını kapsamaktadır”

Bursalı vatandaşlar www.buski.gov.tr/tr/kesinti web adresi üzerinden abone numarası sorgulanarak kesinti bilgisi lokal bazda öğrenilebilecek. Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininin sürekliliğine yönelik 14-15 Mayıs 2016 günleri uygulanacak su kesintisi öncesi, gerçekleştirilecek altyapı ve teknik destek çalışmalarını yerinde inceledi. Ayrıca, vatandaşların abone numaraları ile kendi evlerinde su kesintisi yaşanıp yaşanmayacağını öğrenebileceği internet sitesi de yayına girdi.

İnceleme gezisine çalışmaların ilk noktası olan Doğancı Barajı çıkışındaki “Beşli Vana Odası”nda başlayan Çetinavcı, Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla altyapı çalışmalarına hız verdiklerini belirtti. Çeşmeden akan suyun içilebildiği ender şehirlerin başında Bursa’nın geldiğine işaret eden Çetinavcı, “Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu teminine yönelik BUSKİ’nin gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları, bunu sağlayan unsurların başında gelmektedir. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya ve Gürsu ilçelerinin bazı mahallelerinde uyguladığımız kesinti, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininin sürekliliğine yönelik hedeflediğimiz üstün hizmet anlayışımızın neticesidir. Doğancı Barajı çıkışı ‘Beşli Vana Odası’nda ekiplerimizin gerçekleştirdiği çalışma, Doğancı Barajı’ndan Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne giden ana isale hattının beşli vanaya bağlanmasını kapsamaktadır” diye konuştu.

Çalışma güzergahının ilk noktası “Beşli Vana Odası”nın ardından, güzergah zincirinin ikinci halkası Doğancı Köyü yakınındaki Doğancı Barajı pantolon uygulamasını yerinde inceleyen Çetinavcı, uygulama kapsamında iki adet debimetre ile bir adet vana montajının yapılacağını vurguladı. Çalışma güzergahının üçüncü ve dördüncü halkalarını oluşturan Dere Bahçe ve D 12-2 depo çıkışındaki branşman alımlarını yerinde inceleyen Çetinavcı, çalışma kapsamında 1000 ve 1200 milimetre çaplı boruların devreye alınacağını belirtti.

Bursa merkezdeki içme suyu hatlarını yenilediklerine işaret eden Çetinavcı, “Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği normları çerçevesinde paslanmaz çelikten imal edilen borularla Bursa merkezdeki isale hatlarımızın tamamını yeniledik. Böylelikle, sağlıklı ve kesintisiz içme suyunun değerli hemşerilerimize ulaştırılmasında çok önemli bir adımı atmış olduk. Yenileme ve iyileştirme çalışmalarımız bütün Bursa’yı kapsayacak biçimde devam ediyor” dedi.

Çalışma zincirinin diğer halkalarını oluşturan Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisinde vana değişimleri, D 13 HES branşman bağlantısı ve Mihraplı Park C3 branşman alımı uygulamalarını da yerinde inceleyen Çetinavcı, sahadaki teknik ekip ve ekipmanlarıyla bütün hazırlıklarını tamamladıklarını, su kesintisi yapılacak bölgelerdeki vatandaşların kesintiden olumsuz etkilenmemeleri için her türlü önlemi aldıklarını da sözlerine ekledi.

Aboneler BUSKİ’nin www.buski.gov.tr/tr/kesinti adresli internet sitesinden, BUSKİ abone numaralarını girmeleri durumunda, kesintiye ilişkin bilgi edinebilecekler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor