PYD’den sınıra füze rampası!

PYD/PKK, Türkiye sınırında muhaliflerin dış dünya ile tek bağlantı kanalı olan Bab el Hava kapısını ele geçirmek için harekete geçti.

PYD’den sınıra füze rampası!
PYD’den sınıra füze rampası!
GİRİŞ 16.05.2016 09:09 GÜNCELLEME 16.05.2016 09:26
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Suriye'de Afrin bölgesinde tek taraflı kanton ilan eden terör örgütü PYD, Türkiye sınırında yaklaşık 60 kilometrelik alanı kontrol ediyor.

Sınırın sıfır noktasında onlarca tünel kazan ve dev gözetleme kuleleri inşa eden örgütün, 6 aydır bölgede sürdürdüğü saldırı hazırlıklarında sona gelindi.

Muhaliflerin dış dünya ile tek bağlantı kanalı olan Bab el Hava sınır kapısını öncelikli hedef belirleyen örgüt, Türkiye den yönelecek obüs ve benzeri müdahalelere karşı sınıra sabit ve seyyar füze rampaları konuşlandırdı.

40 KİLOMETRE MENZİLLİ

Hedefinde Hatay'ın Hazza, Gaziantep' in Islahiye ile Kilis ili bulunan füzeler, Kefer Cenne ve Der Ballut bölgesine yerleştirildi. Sabit füzelerin yanında Rusya'dan alınan seyyar füzelerle de saldırı sürecine dönük hazırlıklar tamamlandı. Namluları Türkiye'ye çevrilen füzeler 25 ila 40 kilometre arasında menzile sahip. Sınır boyunda iki sabit ve 6 seyyar füze rampası aktif halde bekletiliyor.



IŞİD'İ ÖRNEK ALIYORLAR

2016 yılının Ocak ayından itibaren Kilis'e 74 füze saldırısı düzenleyen bir diğer terör örgütü IŞİD, PYD'nin sonraki süreçte Türkiye' de bulunan yerleşim birimlerini vurmakta örnek aldığı model olacak. Sınır boyunda Azez ve Bab el Hava, Atme yönünde ilerleme hedefinde olan terör örgütünün Türkiye tarafından gelecek müdahalelere anında karşılık verme kararı aldığı ve iç kamuoyunda tepki oluşmasını sağlamak amacıyla sivil yerleşim birimlerini vurmayı kararlaştırdığı öğrenildi.

YORUMLAR 67
  • bku 7 yıl önce Şikayet Et
    Su an ki mucadele eger PYD vurulmazsa bosa gider.PKK nin butun gucu ve lojistigi Suriye den geliyor su anda.kuzey irak i bombalamanin cok bir yarari yok
    Cevapla
  • Mazlum 7 yıl önce Şikayet Et
    Pyd afrin de çıkmaza girdi o yüzden pkk'nın g.doğuda verdiği klasik tepkiyi veriyor.. Hatay - Afrin arasına komple duvar örüldü (sınıra duvar ilk burada başladı!) insan ve lojistik takviyesine kapalı. Güney hattı muhalifler, doğu daeş ve öso da.. Şimdi öso ya takviye uçuşa yasak bölge ve daeş temizliği var.. Yani her şeyin bir sırası var! Eğer diğer güçler bölgeden biraz çekildiğinde, pyd kabiliyet açısından bölgede bir hiç! Tekrar söylüyorum, her şeyin bir sırası var!
    Cevapla
  • Bir kulak ver 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu devletin istihbaratı o pkk liderlerinin aksam ne yemek yedigini bile biliyorken sen neyin stratejisini yapiyorsun o kadar yazmışsın güzel ama kelle adamlar indirilmiyor anca uğraş Çar Çakal la kocaman ayıp Kocaman hem de
    Cevapla
  • abubakir 7 yıl önce Şikayet Et
    meclistekine bişey yapamıyorsun ona mı yapacaksın :) kendinizi kandırmayın.
    Cevapla
  • gurhan36 7 yıl önce Şikayet Et
    Eee tamam işte yeri madem belli yok et amaa orası hedef şaşırtmaca olabilir orayı gösterirler ama esas rampa başka yerde olabilir
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    TSK 5, 10 asker şehid vermeden vurmaz zaten . Ne bekliyorsunuz . Amaç belli, düşman belli. Vur ,vur ve vur !
    Cevapla
  • BESIKTAS JK 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis gerekeni yapar ... Allah güc kuvvet versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!