PKK'nın kalettiği 13 köylü yan yana defnedildi

Diyarbakır'da PKK'nın patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirerek katlettiği 13 köylü yan yana defnedildi.

GİRİŞ 17.05.2016 10:58 GÜNCELLEME 17.05.2016 17:06
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği terör saldırısında yaşamını yitiren ve İstanbul Adli Tıp Kurumunda DNA incelemelerinin tamamlanmasının ardından Diyarbakır'a gönderilen 13 kişinin cesedi, DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morgundaki işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi.

Cenazeleri taşıyan ambulanslar konvoy halinde Tanışık köyüne hareket ederken, köyde iş makineleri ile vatandaşların da desteğiyle yan yana 13 mezar hazırlandı, köydeki taziye evine Türk bayrakları asıldı.

16 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonun infilak ettirildiği saldırıda yaşamını yitiren 16 kişiden 13 kişinin cenazesi ailelerine teslim edildi.

Sur ilçesi Sarıkamış Mahallesi'nde 12 Mayıs'ta saat 22.30 sıralarında patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettiği 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan 5 ayrı soruşturma sürüyor. 

KONVOY HALİNDE KÖYE GÖTÜRÜLDÜLER

Saldırıda kaybolduğu iddia edilen ve İstanbul Adli Tıp Kurumunda DNA incelemelerinin tamamlanmasının ardından Diyarbakır'a gönderilen 13 kişinin cesedi Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morgundaki işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi. Cenazeleri taşıyan ambulanslar konvoy halinde Tanışık köyüne hareket etti.

YAN YANA DEFNEDİLER

Tanışık köyünde iş makineleri ile vatandaşların da yardımı ile yan yana 13 mezar hazırlandı. Cenaze töreninin düzenleneceği köydeki taziye evine 3 Türk bayrağı asılırken, taziye evi önüne tabutların konulacağı 13 katafalk yerleştirildi. 13'ü de yan yana defnedildi.

İKİ BAKAN KATILDI

Törene İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı.

YORUMLAR 29
  • mısafır 7 yıl önce Şikayet Et
    musluman kurt vatandaslarımız musluman turk kardeslerınızle bırlık olun bu ermenı yahudı masası katıllere ulkemızı dar edelım
    Cevapla
  • veli 7 yıl önce Şikayet Et
    cemil bayık geçenlerde açıklama yapıyordu. bizim Amacımız AKP hükümetini düşürmektir. hani senin amacın kürd halkının özgürlüğü idi. siz hem yalancı hemde münafıksınız. ama artık bu halk uyandı. bundan sonra eşek gibi koyun gibi boynumuza ipi alıp peşinizden sürüklemeyeceksiniz. bu kadar kürt gencini öldürttünüz kendi emellerinizi gerçekleştirmek için mi? siz mahşerde mahkemei kübra'da bunun hesabını vereceksiniz.
    Cevapla
  • İnsan 7 yıl önce Şikayet Et
    Din kardeşlerimin başı sağolsun yüreğimiz yandı
    Cevapla
  • şenol 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim kederli ailelerine, bütün şehit yakınlarına sabır versin.
    Cevapla
  • Haluk Şah 2 7 yıl önce Şikayet Et
    Cehaletten doğan sebeplerden öte yerel yönetimler bunların elinden alınmalı pkk için ölün yoksa diyarbakır belediyelerinde veya belediyede biten herhangi bir işe izin verilmez illaki pkk için şehidin olacak diyorlar çoğu kişide bundan sebep bunların yandaşı oluyor... Bide düşünün daha başka diğer yetkilerde bunların eline geçerse siz ozaman görün ..Allah Devlete millete zeval vermesin.. Allah Rahmet eylesin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri