Bayraktar Balyoz kumpasını Erdoğan'a söylemiş

Özdemir Bayraktar kumpasa uğrayan askerlerin kaldığı cezaevlerine defalarca gidip, askerleri ziyaret etmiş.

Bayraktar Balyoz kumpasını Erdoğan'a söylemiş
Bayraktar Balyoz kumpasını Erdoğan'a söylemiş
GİRİŞ 17.05.2016 11:55 GÜNCELLEME 17.05.2016 23:27
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Barış Terkoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünürü Özdemir Bayraktar'ın bilinmeyen yönünü yazdı. Bayraktar'ın Balyoz kumpasından yargılanan askerlerin en büyük destekçisi olduğu ve bunun kumpas olduğunu Erdoğan'a ilk söyleyenlerden biri olduğunu anlattı.

BALYOZ KUMPASINDA YALNIZ BIRAKMADI

Özdemir Bayraktar kumpasa uğrayan askerlerin kaldığı cezaevlerine defalarca gidip, askerleri ziyaret etmişti. Mahkemeye de gelmiş, Silivri'deki duruşmalarda da onları yalnız bırakmamıştı.

Hatta Silivri Cezaevi'nden tahliye oldukları gün onları kapıda karşılayan isim de Bayraktar'dı.

BALYOZ KUMPASINI ERDOĞAN'A İLK BAYRAKTAR SÖYLEDİ

Ahmet Yavuz, Bayraktar'ın Balyoz davasındaki kumpası gördüğünü, Recep Tayyip Erdoğan'a da o dönem aktardığını söyledi.

"BAYRAKTAR AİLESİ'NE SAHİP ÇIKIN"

Ortak geçmişlerinin miladı, Bayraktarlar'ın TSK için İnsansız Hava Aracı (İHA) projesine başlamasıydı. Genelkurmay, o dönem daha emekleme aşamasında olan yerli İHA'ların kullanılması ve geliştirilmesine karar vermişti. İlk kullanım alanı da 2. Ordu olacaktı. O dönem 2. Ordu Komutanı ilerde Ergenekon davası sanığı olacak Hasan Iğsız'dı. Iğsız, yerli İHA'ların ilk kullanım yerini Şırnak olarak belirledi. En çok PKK'ya karşı kullanılacağı açık olan İHA'lar için en uygun yer burasıydı. Ve burada Tümen Komutanı Ahmet Yavuz'du. Yavuz, İHA'ların geliştirilmesi için Bayraktar Ailesi'nin çalışmalarına katkıda bulunduğunu anlattı. İHA'ların Türk Ordusu için hayati önemde olduğunu, bu araçların gelişmesi sayesinde daha sonraki yıllarda operasyon güçlerinin arttığını söyledi.

"BURALAR MİLLİ SANAYİDİR"

2007 yılında Ahmet Yavuz'un tayini İstanbul Kara Harp Okulu Komutanlığı'na çıkmıştı. Anlattığına göre ilişkileri bu süreçte de gelişti. Bayraktarlar problem yaşadığında zaman zaman Ahmet Yavuz devreye girdi, sorunları çözdü. Kimi zaman ise Kara Harp Okulu Komutanı olarak öğrencilerini Bayraktarlar'ın fabrikalarına götürdü, "buralar milli sanayidir, sahip çıkın" öğüdünü verdi. 

Odatv

YORUMLAR 28
  • yörük 7 yıl önce Şikayet Et
    haber kaynağı ilginç odatv.
    Cevapla
  • müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim memleketini seven imanlı kullarını yalnız bırakmasın amin...
    Cevapla
  • Kum-pas 7 yıl önce Şikayet Et
    Haberi sadık, imanından şüphe etmediğiniz kişilerden alın.
    Cevapla
  • taner 7 yıl önce Şikayet Et
    benim askerden hala çekincelerim var. imam hatipli diye mülakata alınmayan astsubaylar. beni bayağı düşündürdü. inş. halk ile (mutedeyin halk ile) askerin yolu kesişmez. inş orduyada bir tayyip gelir. yoksa bu halkın sustuğuna bakmayın aptal değildir sadece sağduyu bekleme
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    şu balyoza kumpas demeyin.aleni darbe girişimi işte.herşey ortada.ama şuda bir gerçek ki cemaat bu davaları kullanıp devleti kendisine bağlamak istedi.yaşın yanında kuruyuda yaktı.o seminerdeki herkesi içeri tıkamak adalete sığmazdı.bu doğru ama kumpas demek onca darbe girişimlerini görmemek demek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı