Kürt siyasetçilerden PKK'yı çıldırtacak açıklama

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın 16 köylüyü katletmesinin ardından Kürt siyasetçiler örgüte sert tepki gösterdi.

Kürt siyasetçilerden PKK'yı çıldırtacak açıklama
Kürt siyasetçilerden PKK'yı çıldırtacak açıklama
GİRİŞ 18.05.2016 14:21 GÜNCELLEME 18.05.2016 14:28
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

AA muhabirine açıklamalarda bulunan AZADİ İnisiyatifi Sözcüsü Yavuz  Delal, kapatılan HEP'in Genel Başkanı Fehmi Işıklar ile eski siyasetçiler İbrahim  Güçlü ve Sertaç Bucak, terör örgütü PKK'nın kurulduğu günden bu yana  en büyük  zararı Kürtlere verdiğini, Dürümlü'deki katliam ile örgütün hedefinde Kürtlerin  olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.
 
Yazar ve siyasetçi İbrahim Güçlü, terör örgütü PKK'nın, kurulduğu  günden bu yana Kürtleri katlettiğini söyledi.
 
Örgütün şehirlere taşıdığı çatışmalarda büyük kayıp verdiğini belirten  Güçlü, bu nedenle PKK’nın sivilleri de hedef almaya başladığını ifade etti.

''PKK KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA KÜRTLERİ KATLEDİYOR''
 
İbrahim  Güçlü, "PKK, çatışmalarda beklediği sonucu alamayınca,  sivilleri de içine alan geniş bir katliam stratejisi geliştiriyor. Bomba yüklü  araçlarla kendisini istemeyen köylüleri havaya uçurması, bunun bariz örneğidir.  Zaten kurulduğu günden beri Kürtleri katlediyor." dedi.

''PKK KÜRTLERİN DAEŞ'İDİR''

PKK'nın "Kürt toplumuna ait olmayan bir proje" olduğunu söyleyen  Güçlü, Türkiye’nin bölgesinde etkin bir güç olmasını istemeyen aktörlerin, örgütü  istedikleri gibi kullandıklarına işaret ederek, "PKK bu devletler için  çalışırken, kendisi için de Baasçı bir politika geliştirmek istiyor. Bu  pencereden baktığınızda PKK, Kürtlerin DAEŞ'idir. Kürtlerin yaşadığı bütün  bölgelerde egemen olmak istiyor. Bu nedenle kendisine muhalif olan legal  örgütleri yok ediyor. Şehirlere taşıdığı çatışmaları bu çerçevede okumak  gerekiyor." diye konuştu.

Diyarbakır'daki patlama
 
Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında, PKK'lılara ait  bomba yüklü bir kamyonun patlamasıyla 16 köylü hayatını kaybetti.

12 Mayıs'ta meydana gelen patlamada 23 kişi de yaralandı. İstanbul  Adli Tıp Kurumunun DNA ve kimlik tespit çalışmaları yapıldıktan sonra köylülere  ait cenazeler, dün patlamanın olduğu mezrada toprağa verildi.

YORUMLAR 35
  • bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Kürtler bakin görün Irak suriye Afghanistan ne hHalde onlari savasa sürükleyen vaatler veren dis ülkeler oralari bombalayip AC susuz biraktilar canlarindan namuslarindan yavrularindan ettiler.hic bir kürte müdürlük makamida vermediler .hepberaber BIZ olalim
    Cevapla
  • Hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Ait olsun olmasın bunca acıya rağmen Kürtlerden destek görüyorlar mı? Görüyorlar... Bırakalım bu boş sohbetleri, kardeşliği bozan biz değiliz onlar.
    Cevapla
  • saga 7 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerin bölgeyi Ermenilere terk etmesi için bu katliamlar yapılıyor.
    Cevapla
  • Amedli 7 yıl önce Şikayet Et
    Kürtler devletle birlikte mücadele edip pkk ye karsı olan kurtulus. Savasına katılmalı pkk kürt halkına yapılmıs en büyük ihanettir
    Cevapla
  • mardinlee 7 yıl önce Şikayet Et
    PKK illeti Kürtlerdeki, ar namus, insanlık, inanç, söz gibi naif özellikleri bitirip, ot gibi yaşayan cahil bırakılmış bir topluluk hale getirilmek için kurulmuştur... Bunu göremeyen Kürtler hala kullanılıyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'