Aziz Sancar: ABD'de bu şarkıyı dinleyip ağlardım

Türkiye'nin gururu Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar katıldığı organizasyonda 'Uzun İnce Bir Yoldayım' şarkısını duyunca heyecanlandı.

Aziz Sancar: ABD'de bu şarkıyı dinleyip ağlardım
Aziz Sancar: ABD'de bu şarkıyı dinleyip ağlardım
GİRİŞ 18.05.2016 21:06 GÜNCELLEME 18.05.2016 21:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Aziz Sancar, Bilkent Üniversitesi'nde, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ile birlikte düzenlenlenen organizasyonda, çeşitli illerden başarılı öğrenciler ile akademisyenlere hitap etti.

SANCAR'I HEYECANLANDIRAN ŞARKI

Konuşmasından önce Bilkent Senfoni Orkestrası'ndan "Uzun ince bir yoldayım" şarkısını dinleyen Sancar, yaptığı konuşmada, Amerika’da keyifli zamanlarında "Üsküdar'a giderken aldı da bir yağmur" şarkısını, hüzünlü zamanlarında ise "uzun ince bir yoldayım" şarkısını dinleyip ağladığını ifade etti. "Şimdi onu dinlettiniz, onun üstüne de bizim geleceğimiz olan çocukları buraya getirdiniz." ifadelerini kullanan Sancar, bu nedenle heyecanlandığını söyledi.

"BUNU BİR TÜRK YAPTI" DENİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ"

Sancar, yaptığı çalışmaların kitaplara girmesinin ve "bunu bir Türk yaptı" demelerinin Nobel kadar önemli olduğunu vurguladı.

Nobel ilan edilirken milliyetinin ne olduğunun sorulduğunda, "Ben Türküm" dediğini belirten Sancar, ayrıca ABD vatandaşlığının bulunduğunu da söylediğini anlattı.

Nobel ödülü olarak kazandığı 350 bin doların bir bölümünü Nobel madalyasının replikaları için, geriye kalan miktarı da ABD'deki Türk Evi için kullandığını aktaran Sancar, evin Türk öğrenci ve akademisyenlere hizmet vereceğini anlattı.

"NOBEL MADALYASININ 3 REPLİKASINI 3 AYRI YERE VERECEĞİM"

Nobel madalyasının 3 tane replikasını da aldığını bildiren Sancar, replikalardan birinin ABD’deki üniversitesinin kütüphanesinde bulunduğunu, ikinci replikayı 23 Mayıs’ta İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine, üçüncüsünü ise Mardin Artuklu Üniversitesine vereceğini belirtti.

Asıl Nobel madalyasının ise yarın Anıtkabir’e konulacağını hatırlatan Sancar, “Hepimizin Atatürk'e büyük şükranı, sevgisi, saygısı vardır. Onun kadar İnönü ailesine de sevgimiz saygımız vardır. Ankara’ya geldiğimizde misafir etmek istediler. Gülsün hanım çok ilgi gösterdi." diye konuştu.

YORUMLAR 5
  • Ferah 7 yıl önce Şikayet Et
    Aziz Sancar ırk olarak türk değil Mardin in araplarından. Vatandaş olarak türk. O türküm derken bunu kastetmiştir. Irklara vurgu yapılması insanları bölüyor yapılmaması daha doğru diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • ırk 7 yıl önce Şikayet Et
    Irk olarak Oğuzların Savur boyundan yani Türk
    Cevapla
  • Turku 7 yıl önce Şikayet Et
    Sarki degil, turku o
    Cevapla
  • Fani 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunu müslüman yaptı desin daha güzel ,zaten bu fikir olmadığı sürece ilerleme kaydetmeyecek türkiye buna kesin inanıyorum ..
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun adam adam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!