Esengül'ün sır ölümü

Kocaeli’nin Gebze ilçesi’nde yaklaşık 10 gün önce sevdiği gence kaçan ve ardından da esrarengiz bir şekilde kaçtığı gencin evindeki pencereden düşerek ölen 19 yaşındaki Esengül Gönen'in ölümü esrarını koruyor.

Esengül'ün sır ölümü
Esengül'ün sır ölümü
GİRİŞ 31.10.2006 11:58 GÜNCELLEME 31.10.2006 11:58

KOCAELİ’nin Gebze ilçesi’nde yaklaşık 10 gün önce sevdiği gence kaçan ve ardından da esrarengiz bir şekilde kaçtığı gencin evindeki pencereden düşerek ölen 19 yaşındaki Esengül Gönen'in ailesi, kızlarının intihar etmediğini, sevdiği gencin ailesi tarafından öldürüldüğünü iddia etti.
Gebze Kazımkarabekir Mahallesi’nde ikamet eden 19 yaşındaki Esengül Gönen, Ramazan Bayramı öncesinde çocukluktan beri arkadaş olduğu ve aynı sınıfta birlikte okuduğu Bayram Harman adlı kişiye kendi isteğiyle anlaşarak kaçtı. Yaklaşık 2- 3 yıldır da arkadaşlık sürdürdükleri belirtilen Esengül ile Bayram, bu sırada yol kontrolü yapan polislere yakalandı. Polisler tarafından karakola götürülen çift, Esengül’ün rızası ve Gönen ailesinin de şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı.
Bunun üzerine Bayram Harman’ın Kazım Karabekir Mahallesi Hisarkent Blokları’ndaki evine giden Esengül, 3'üncü gün, 21 Ekim öğleden sonra, oturduğu 5'inci kattaki evin penceresinden düşerek ağır yaralandı. Bayram Harman’ın ailesi tarafından Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Esengül, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Bayram Harman ve ailesi, iddiaya göre genç kızın ölümü üzerine ortadan kayboldu. Başka bir iddiya göre, Bayram Harman’ın ailesi bir tekstil atölyesinde çalışan Esengül’ü bir türlü sevemedi ve olay günü de genç kadını dövdü. Mahalle sakinleri ise Esengül'ün pencereden düşmeden önce yardım çığlıkları attığını iddia etti.

ANNE- BABA, BAYRAM'IN AİLESİNİ SUÇLADI

Kızlarının cesedini hastaneden alıp toprağa veren Gönen ailesi, kızlarının ölümünden Bayram Harman’ı ve ailesini suçladı. Baba Mehmet Ali Gönen, kızının intihar etmek için bir nedeni olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Ben o gün burada yoktum. Geldiğimde ise hastanede kızımın cenazesiyle karşılaştım. Zaten 2 yıldır birbirlerini seviyorlardı. Çocuk askerdeydi, geldi. Sonra da kaçtılar. 3 gün olmuştu. Orada, onların arasında ne olduysa oldu. Kavga mı ettiler, onlar mı attı bilmiyoruz. Çünkü kendini atacak bir kız değildi. Annesine telefon etmiş, “Beni dövdüler, ben kaçamıyorum, gelip beni kurtarın" demiş. Orada çerçeveleri tutmuş, yaklaşık 20 dakika bağırmış. Ama orada B.H.’nin annesiyle bacısı da var. Onlar mı tutmuş atmış biz bunu bilemiyoruz. Hastaneye bırakıp kaçmışlar." Anne Rabia Gönen ise gözyaşları içinde, “Sonuna kadar devlete güveniyorum. Kızımın kanı yerde kalmasın. Kızımı öldürdüler mi, ne yaptılar bilemiyorum. İnşallah hukuk ve kanun kızımın kanını yerde bırakmaz. Annesi iki aşka mani oldu, onları bırakmadı. Ben bir anneyim yüreğim yanıyor, dayanamıyorum" diye konuştu.
Esengül’ün ölümü üzerindeki sır perdesini, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek otopsi raporunun çözmesi bekleniyor

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı