PKK köy bastı!

Mardin'de köy basan PKK'lılar eski köy muhtarını öldürdükten sonra askere tuzak kurdu. Saldırıda 8 asker yaralandı.

PKK köy bastı!
PKK köy bastı!
GİRİŞ 20.05.2016 13:47 GÜNCELLEME 20.05.2016 15:28
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Bugün saat 12.30 sıralarında Mardin’in  Artuklu İlçesi Bağlıca Köyü’ne baskın düzenleyen PKK’lılar köyde daha önce muhtarlık ve geçici köy koruculuğu yapan Kazım Kavak’a ateş ederek öldürdü.

YOLA TUZAK KURDULAR: 8 ASKER YARALANDI

Olayın duyulmasının ardından köye ambulansla ve Artuklu İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan askerler sevk edildi. PKK’lılar köy yakınlarında yola önceden tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan 8 asker yaralandı.  Saldırıda ambulansta bulunan personelden yaralanan olmadı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Yaralı askerler ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.Saldırının ardından karayolu güvenlik güçleri tarafından kapatılarak, bölgede kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 28
  • MERT 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu saldırlara karşı silahlı erken uyarı sistemi olacak ve insansız yönetim sivil 4*4 şeklinde konsulu olacak araçlar yapılmalı yada her opererasyon havadan indirme sistemi ile yapılmalı. her seferinde tuzak kuruluyor tuzaklara karşı öncü sistem olmalı güçlendikçe önlem yöntemleride artmalı ayrıca artık Türkiye daha fazla haine Türkiye tolerans tanıyamaz. Teröriste ve silahlı suçlulara karşı önlem kanun paketlerine öncelik verilmeli.
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    O muhtarı vuranları devletin namus borcudur. Acımayın köpeklere.
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    komandolar artık arazide yaşamalı ve köy-ilçe-mezra etraflarında pusuya yatmalı, o zaman kürtler kendini güvende hisseder ve pkk ya karşı çıkar. gerisi boş işlerle uğraş bilesiniz. kürtler pkk dan çok korkuyor. adamın oğlunu öldürmüşler yinede eleştiremiyor ortaya konuşuyor bu nasıl bir korkudur anlayamazsınız. ne yapalım bu milletinde böyle bir zaafiyeti var. biz olsak ölümüne itler ile savaşır köklerini kuruturduk. ancak kürtlere yardım şart..
    Cevapla
  • kürt21 7 yıl önce Şikayet Et
    Insallah sonunuz yakindir
    Cevapla
  • Gakkoş 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye bu teröristlerin peşine düşülüyor.havadan kaçtiklari bölgeye gaz atin temizleyin. Sivil ve silahsiz insanlari tonlarca bombayla öldürene ayni sekilde davranilmali. Merhamet etmeyene merhamet edilmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi