Dikkat! Bu gece başlıyor!

Türkiye'nin bu gece saatlerinden sonra, batı kıyılarından başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek.

Dikkat! Bu gece başlıyor!
Dikkat! Bu gece başlıyor!
GİRİŞ 20.05.2016 15:43 GÜNCELLEME 20.05.2016 15:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yarın (21.05.2016 Cumartesi günü) Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz Bölümünün batı kesimlerinde yerel sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

22.05.2016 Pazar günü yağışların yurdumuzun batı kesimlerinde etkisini artırması bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde görülecek yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Pazar günü görülecek yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in batısında yerel olarak kuvvetli olacağı (25-50 kg/metrekare) beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını, yıldırım düşmesi ve lokal dolu yağışlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yağışlı sistemin 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında ülke genelinde, 24 Mayıs Salı günü ise ülkemizin doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.

Ancak önümüzdeki hafta ortasından (25.05.2016 Çarşamba) itibaren yurdumuzun yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceği  batı bölgelerimizde başlayacak yağışların, sistemin doğuya hareketiyle hafta sonuna kadar yurdun tamamında görülmesi bekleniyor.

Önümüzdeki hafta ortasına kadar hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR 2
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    sukurler olsun
    Cevapla
  • muygun 7 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülillah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri