'Milletimiz yüzde 80 ile derslerini verecekti'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Ticaret Odası ödül töreninde konuştu.

'Milletimiz yüzde 80 ile derslerini verecekti'
'Milletimiz yüzde 80 ile derslerini verecekti'
GİRİŞ 20.05.2016 16:05 GÜNCELLEME 20.05.2016 17:08

İşte Erdoğan'nın konuşmasının satırbaşları:

Attığımız her adımda ülkemizi kucaklamaya özen gösterdik. Ovit Tüneli hızla yürüyor. Bu yıl havalimanın ihalesi de yapıyor. Böylece Artvin-Rize bölge havalimanına kavuşuyor. Ordu Havalimanı deniz üstüne yapılan havalimanı olarak dünyadaki müstesna yerlerden biri olacak. Havalimanı ihalesini bir an önce yapacağız.

Çayı ek değil, asli kazanç kaynağı haline getirerek üretimi artırdık. Çaykur'u yeni yatırımlarla modernize ediyoruz. Böylece Rize'nin çay üretimindeki iddiasını daha da yükseltiyoruz. Kivi üretimine ayrı bir önem veriyoruz. Rize kivide çok ciddi bir konuma ulaşabilir. Bu konuda adım atan hemşehrilerimi biliyorum. Tarımsal üretim içinde fındık üreten çiftçilerimize gerekli desteği veriyoruz. Turizm Rize için en az çay kadar önemli bir destinasyonudur. Kendimize ev yapıyorsak 4-5 katlı ev yapmanın anlamı yok. Bir sel felaketi olduğu zaman başlarlar devleti suçlamaya. Bizim özgün mimarimize uygun yapalım. Nasıl Safranbolu evlerine gidiyorlarsa inanın sadece Rize'deki evlere gelecek insanlar var. 

Siz Rize'nin esnafı, sanayici olarak siz anlatacaksınız. İnanıyorum ki bu adımı hep beraber atacağız. Şimdi oteller yapılmaya başlandı. Rizespor'un da bir otel projesi vardı. Yapılmakta olanlar var. Rize inşallah otelcilik noktasında sıkıntısını büyük oranda ortadan kaldırmış olacak.Yaylalarımız var. Ayder Yaylası'nda yapılan evler var. Onlar oraya uygun mu? Hepsini kaldırıp atmak lazım. Kentsel dönüşümün birini Ayder'e yapmamız lazım. 

İstediğini istediğin gibi kondurmak çevrecilik değildir. Doğal yapısına uygun yapılırsa buralara nasıl turistlerin geleceğini göreceğiz. Çok ciddi bir gelir elde edeceğimizi göreceksiniz. 

ONLAR İSTEMEZUK DEDİ BİZ İSTERUZ DEDİK 

Yeşi yol projesine başladık. Dikili ağacı olmayanlar çıktı, bunlar nerede hayırlı bir iş yapıyorsun karşında bunları bulursun... Biz bu ülkede fidan ve ağaç olmak üzere milyarları bulan dikim yaptık. Bunları onlara rağmen yaptık. Biliyorsunuz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de karşı çıktılar. İnşallah 26 Ağustos'ta açılışını yapacağız. Onlar istemezuk dediler biz isteruz dedik yaptık. Bunlar onlara rağmen oldu. Şimdi Avrasya Tüneli bitiyor. Biz diyoruzki İstanbul'un bu yoğun trafiğini atlatalım. İstanbul-İzmir otoyoluna başladık. İstanbul ve İzmir arasını 3,5 saate düşürdük. Sayın Başbakan ve Binali Yıldırım bey ile açılışını yaptık. Çanakkale Köprüsü'nü yapıyoruz. Bunlar aşık olmayı gerektiren işler. Aşığa dağ bile deldirir. Onun için Şirin'e kavuşacağız. Burada Yeşil Yol projesi ile dağları aşarak o yeşillerin arasından Karadeniz'e nazır yaylaları gezdirme imkanı bulacağız.

BİZ FERHAT'IZ ŞİRİN'E DE KAVUŞACAĞIZ

Marmaray'ı yaptık. 3 yılda 130 milyon yolcu geçti. Yıl sonunda Avrasya Tüneli'ni açacağız. Oradan da otomobiller geçecek. İstanbul'un trafiğini rahatlatmak istiyoruz.  Körfez Geçiş Köprüsü'nün son tabliyesinin vidalarını sıktık. Oradan Orhangazi'ye ulaşan 40 kilometrelik otoyolun açılışını da yaptık. 8 saatlik İzmir-İstanbul arasını bu projeyle 3,5 saate düşürüyoruz. Çanakkale Köprüsü'nü de yapıyoruz. Anıttepe ile Çanakkale'yi birbirine bağlayacağız. Avrupa'dan gelen ağır vasıtalar bu köprü sayesinde direk İzmir'e gidecek. Bunlar dertli, aşık olmayı gerektiren işler. Bizler Ferhat'ız Şirin'e de kavuşacağız. 

TERÖRLE AYAĞIMIZA PRANGA VURMAYA ÇALIŞIYORLAR

2023 hedeflerimizi açıkladık. Hemen ayağımıza terör prangasını vurdular. Gezi, 17-25 Aralık operasyonları bunların başında geliyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki geri kalmış sorunların çözümünde büyük yol almıştık. Bu bölgelerdeki hizmetlerimiz diğer bölgelerden geri değil. Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı için 4 müteahhit değiştirdik. Bunlar bir üst aklın kendilerine verdiği talimatla hareket ediyorlar. Siz Kürtlerin temsilcisiyseniz bunlara neden engel oluyorsunuz. Camiler ibadet edenler, okullarda eğitim görenler benim kürt kardeşlerim değil mi?

SEN AHLAKEN SIKINTILISIN

Ana muhalefet partisi bunlarla iş tutmuşlar. Başkanları bana diktatör yakıştırması yapıyor. önce sen aynaya bak. Eğer Türkiye'de diktatörlük olsa sen bunları söyleyemezsin. Ağızlarından adeta salyalar akıyor. Bir taraftan Atatürkçüyüm diyeceksin, sandıktan çıkamayacaksın. Bu millet sana izin vermez. Sen ahlaken sıkıntılısın. Kendisine hizmetkar olanı bu milletimiz yolda bırakmaz.

MİLLETİMİZ YÜZDE 80 İLE DERSLERİNİ VERECEKTİ

Dokunulmazlıklar konusunda bizi destekleyeceklerini söylediler. Ama iki gün önce bizi desteklemediler ama bugün geri döndüler. Bugünkü oylamada 376 geçildi ve referanduma gerek kalmadı. Referanduma gitseydik de milletimiz yüzde 80 ile derslerini vereceklerdi. 

BU ÜLKEYİ İÇ SAVAŞA GÖTÜREMEYECEKLER

Bu operasyonlar Güneydoğu'da veya ülkemizin neresinde olursa olsun nihai sonuç alınıncaya kadar devam edecek. Biz bütün bölgede kimin kimin temsilcisi olduğunu göstereceğiz. Kentsel dönüşümle bölge yeniden inşa edilecek.Milli birlik kardeşlik dedik, çözüm süreci dedik ama olmadı. Parlamentoda 80 temsilcin var. Bu sorun terör örgütü silahlarını gömdükten sonra biter. Bu silahların koordinatları da bize verilecek. Bunları bir akıl üst bunları yönetiyor. Bunu kim olduğunu gayet iyi biliyorum. Bölgeye ve bölge insanına hiç faydası olmayacak yeni bir terör süreci başlatıldı.Bakıyorsunuz dünyanın değişik yerlerinden gelip Diyarbakır'ı gezip dolaşıyor. Sizin burada ne işiniz var. Senaryo hazır gelip orada vaazlarını yapıyorlar. Sanki Türkiye'de bir savaş varmış havası yaratmaya çalışıyorlar. Bu ülkeyi iç savaşa götüremeyecekler ve Allah'ın izniyle bu ülkede terörü bitireceğiz. Kardeşlerim bizim bu süreçteki iyi niyetimiz, çukurlarla, güvenlik güçlerimize kalleşçe saldırmaları sonucu yara aldı. Milletimizin geleceği için silahların kullanıldığı dönemi bitirip kardeşliği hakim kılmak istiyorduk. Dürümlü'yü görüyorsunuz.. Kardeşlerimizi şehit ettiler. Bunlar kürt değil miydi? Bunlar bunun bedelini ödeyecekler.

SANDIĞA GÖMÜLECEKLER

Dün Ulaştırma Bakanımız adaylığı ilan edildikten sonra hemen Diyarbakır'a gitti. Aile yakınlarıyla görüştü. İnşallah bizde 28 Mayıs'ta Diyarbakır havalimanının terminal binasını açmaya gideceğiz. Terör örgütü 16 vatandaşımızı paramparça ederken 79 milyonun kalbinden nefret dalgası oluşturmuştur. Kimse için terör örgütünün yanında almanın bir izaahatı yoktur. Ana muhalefet partisinin liderini görüyorsunuz. Kan'dan bahsediyor. Sen kimsin önce haddini bil bu ülkede demokrasinin yolu sandıktan geçer. Eğer kanla bu iş hallolsaydı o zatın dirsek temasında olduğu kişiler başarılı olurdu. Sağlam irade ülkemizin geleceğini belirleyecektir. TBMM'de yaşanan anayasa değişikliği görüşmeleri gerçekte kimin nerede durduğunu göstermesi bakımından tam bir turnusol kağıdı görevi yaptı. Kamuoyuna dönüp evet oyu vereceğiz diyen ana muhalefet partisini gördük. Bu şekilde kendileri dışındaki herkesi affedersiniz aptal yerine koymaya çalışanlara bu millet gereken dersi verecektir. Sandığa gömülecekler. Sandıktan çıkan iradeye teslim olacağımızı söylüyoruz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor