'Çok çalışırsanız siz de Nobel alabilirsiniz'

İTÜ'de konuşan Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, öğrencilere “Çok çalışırsanız siz de Nobel alabilirsiniz” dedi.

'Çok çalışırsanız siz de Nobel alabilirsiniz'
'Çok çalışırsanız siz de Nobel alabilirsiniz'
GİRİŞ 21.05.2016 09:29 GÜNCELLEME 21.05.2016 09:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi ‘Tarih Dizisi’ sergilerinin 3.sü dün açıldı. ‘Mühendishane’nin Üç Başhocası’ sergisinin açılışını ise Prof. Dr. Aziz Sancar yaptı. Açılış töreni öncesi Prof. Dr. Sancar, İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde ‘Nobel Ödülü’ konuşmasını gerçekleştirdi.

"ÇALIŞIRSANIZ NOBEL'İ ALIRSINIZ"

Prof. Dr. Aziz Sancar, konuşmasının ilk bölümünde Nobel Ödülü kazanmasını sağlayan DNA projesini anlattı. GENOM tamir haritasına Piri Reis’ten esinlenerek isim verdiğini kaydeden Sancar, “Cüzdanımda annemin, eşimin, kızımın ve bu haritanın fotoğrafını taşıyorum.” ifadelerini kullandı. Üniversite öğrencilerine ve akademisyenlere ‘çalışın’ uyarısında bulunarak, şunları kaydetti: “Çalışmak, vatan borcudur. Çalışkanlığa değer veririm. Nobel almak için çok çalışmak gerekiyor. Siz de çalışarak bunu yapabilirsiniz.” Konuşmanın ardından Sancar ve beraberindekiler, kültür sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR 1
  • Abitürk 7 yıl önce Şikayet Et
    hersey calismakla olmuyor.. amele ve ciftci herkesten cok calisiyor.. imkan malzeme para olmassa calismakla olmuyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!