Dürümlü katliamını yaşayanlar ilk kez konuştu

PKK’nın Dürümlü katliamında yaralananlar ilk kez konuştu.

Dürümlü katliamını yaşayanlar ilk kez konuştu
Dürümlü katliamını yaşayanlar ilk kez konuştu
GİRİŞ 22.05.2016 11:30 GÜNCELLEME 22.05.2016 14:56
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

PKK’lı teröristlerin kamyona yüklediği 15 ton patlayıcı ile gerçekleştirdikleri katliam, Tanışık Köyü’nde kapanmaz yaralar açtı. 16 köylünün hayatını kaybettiği patlamada yaralananlar yaşananları tek cümleyle, “Kıyameti yaşadık” diyerek özetliyor. İlk kez konuşan yaralılardan Musa Yaman, hala olayın şokunu yaşıyor.

O geceyi anlatırken sık sık “Ne olduğunu hatırlamakta zorluk çekiyorum” diyen Yaman’ın aklında kalanlar bile PKK katliamının boyutlarını anlatıyor. “O gece köyde 3 gün önce ölen amcamın taziyesi vardı. Biz de 3 günlük yas ilan edilir. Yasın son günü gece saatleriydi” diye sözlerine başlayan Yaman, patlamadan dolayı şokta olduğunu ve birçok şeyi hatırlamadığını söylüyor.

Taziye evinden ziyaretçiler ayrıldıktan sonra dışarı çıktığını söyleyen Yaman şöyle konuştu: “Kuzenim Seyithan ve diğerlerinin, patlamanın olduğu kamyonu takip ettiklerini gördüm. Hemen aracıma atladım peşlerinden gittim. Durdukları noktaya gelince ben de durdudum ve indim. İşte tam o anda inanılmaz bir patlama oldu. Her yeri toz duman kapladı. Gözümü açtığımda hastanedeydim.”

YANI BAŞIMDA ÖLDÜLER

“Halen ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Kuzenlerim sevdiklerim yanı başımda öldü. Ben ise bir mucizeyim. O devasa patlamadan sağ çıktım. Göğsümde şarapnel parçaları var. Kolumdaki ana damarlardan birinin hemen yanında bulunan bir şarapnel parçası için bu ay tekrar ameliyat olacağım.”

GÖZLERİNİ KAYBEDEBİLİR

Patlamada evin penceresine doğru yönelince gözlerinden yaralanan Fatma Özçelik ise görme yetisini kaybetme riski ile karşı karşıya.

Çelik, o gece yaşadıklarını anlatarak, ”Silah seslerini duyup pencereden dışarıya bakmak istedim. Patlama sesini duyduktan sonrasını hatırlamıyorum. Patlamadan sonra kendime geldiğimde hiçbir şey görmüyordum. Çocuklarımın yardımı ile evden çıktım. Evimizin duvarı dışarı doğru yıkıldı. İçeri doğru yıkılsaydı çocuklarımla duvarın altında kalırdık” dedi.

YORUMLAR 10
  • ramço 7 yıl önce Şikayet Et
    evet keser döner sab döner gün gelir hesab döner halada allah beklasını versın bu pkk nın demiyolar yoksa diyemıyorlarmı kaybedecek ne kalmış siz demsssenız bu terör asla bitmez siz nezaman onları karşınıza alırsanız bu terör bitecek inşallah
    Cevapla
  • Bedirhan MARDİNLİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler köylülerin tam 17 yakınını öldürmelerine rağmen öldürülenlerin yakınların hiç biri kalkıpta teröre laf söylemiyor. hala devleti suçluyorlar.
    Cevapla
  • hakkı bedir 7 yıl önce Şikayet Et
    uyan kürt halkı, bunları müslüman türk ve kürdü öldürün rus abd uşağı ermeni çeteleri, uyan.
    Cevapla
  • Shiptar 7 yıl önce Şikayet Et
    Elinde patladi tabiri bunlar icin gecerli.
    Cevapla
  • mahir 7 yıl önce Şikayet Et
    ölenlere allahtan. rahmet yaralılara şifa dilerim. kalanlara. selamet olsun. unutmamak lazım taş yakından gelir. bu işi yapanlar o köyden veya civar köylerden. ve hepsi tespitlidir. mutlaka. devlete düşen olayla en küçük alakası olan varsa bile bunları alıp sorgulamak ve işin içindekileri ortaya çıkarmak lazım. Rabbim devletimize. zeval vermesin. milletimiz her zaman. kaim ve daim olsun. Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi