Sur esnafını ziyaret eden HDP'lilere tepki

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, ile bazı milletvekilleri Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde esnafı ziyaret etti.

GİRİŞ 23.05.2016 14:33 GÜNCELLEME 24.05.2016 01:07
Bu Habere 194 Yorum Yapılmış

Sur İlçesi'nin Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde hendek kazan, barikat kuran, el yapımı patlayıcı tuzaklayan PKK'lılara yönelik 2 Aralık 2015 günü başlatılan operasyonlar kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı halen 5 mahallede devam ederken, dün saat 08.00'den itibaren 3 mahallenin 14 sokağında uygulanan yasak kaldırıldı.

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, beraberinde milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp'in de aralarında bulunduğu partililerle birlikte yasağı kaldırıldığı Hz. Süleyman Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. Ziyaret sırasında esnaflar HDP'lilerle yaşadıkları sorunları dile getirdip, ekonomik anlamla büyük zarara uğradıklarını ve kepenkleri kapatma noktasına geldiklerini anlattı.

PROTESTO ETTİLER

Ziyaret sırasında 10 kişilik esnaf grubu HDP'lilere tepki gösterip, yuhaladı. Tepki gösterenler, "Niye buraya geliyorsunuz? Gidin buradan" diye tepkilerini dile getirdi. Bu sırada HDP'lileri koruyan polis ekipleri araya girerek, esnafları sakinleştirip uzaklaştırırken, gerginlik büyümeden önlendi.

"YETER ARTIK, GÜNEYDOĞU PERİŞAN OLDU"

Baluken'in, "Bu, yüz yıllık bir hesaptır, yüz yıldır Kürtlere bu zulüm yapılıyor ama bir yüz yıl daha izin vermeyeceğiz." sözleri üzerine ayakkabı boyacısı, "Şimdiye kadar dedelerimiz hep beraber savaştı, şehit oldu. Benim rahmetli dedemin cenazesinin nerede olduğu belli değil. Yeter artık, 8 nüfusum var, önce Allah'a, sonra da bu boyaya bakıyoruz. Güneydoğu'nun hepsi perişan oldu." yanıtını verdi.

HEYETİ YUHALADILAR

Daha sonra Dabanoğlu Mahallesi'ne geçen partililere, vatandaşların tepkisi devam etti.
Terör örgütünün saldırıları sebebiyle evsiz kaldıklarını ve işlerinden olduklarını belirten vatandaşlar, Baluken ile beraberindekileri yuhaladı.

"HAİNLER EVİMİZİ BAŞIMIZA YIKTINIZ"

Gruptakiler, "Hainler burada. Gelmeyin buraya, daha niye geliyorsunuz? 6 ay sokakta kaldık, ne işiniz var sizin buralarda? Gidin, terk edin burayı. Evimizi başımıza yıktınız, daha ne istiyorsunuz bizden? Yeter artık. Allah'tan korkun, utanmazlar. Bir de utanmadan buraya geliyorlar." diyerek tepkilerini dile getirdi.

POLİS KORUDU

Heyetin üzerine yürümek isteyen grubu polis engelledi. Heyettekiler, vatandaşların tepkisi üzerine bölgeden hızla uzaklaşırken, gittikleri bazı evlerde incelemede bulunup, ailelerle sohbet etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 194
  • dagıstanlı komando 7 yıl önce Şikayet Et
    zulmettiginiz milletin parası bogazınızdan geçerken hiçmi sızlanmıyorsunuz nasıl bir milletsiniz kılıç kınından çıkmadan it sürüsü dagılmaz
    Cevapla
  • fth 7 yıl önce Şikayet Et
    halk uyanmaya başladı geç olsada...
    Cevapla
  • nafi 7 yıl önce Şikayet Et
    terörisler kendilerine mezar yeri arıyor dolaşın dolaşın bulursunuz
    Cevapla
  • nevin 7 yıl önce Şikayet Et
    terörisler keşif yapıyor vergilerimizi yedirmeyin hain nankörlere gelsin batıda gezsin bakalım görelim paçasını alim
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    daha, taşla sopayla kovaladıklarını göreceğiz ! biraz sabır !
    Cevapla
  • Türkiyem 7 yıl önce Şikayet Et
    hala onlarla konusan tokalasan halkta var yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira