Bıldırcın tesisi terör kurbanı oldu!

Türkiye'de tek bıldırcın eti üretim tesisi bombalı terör saldırıları ve Rusya uçağının düşürülmesinin ardından mali krize girerek kapandı

Bıldırcın tesisi terör kurbanı oldu!
Bıldırcın tesisi terör kurbanı oldu!
GİRİŞ 24.05.2016 09:50 GÜNCELLEME 24.05.2016 09:50

Abdullah Biçer'in haber

İç piyasaya yıllık 400 bin kesilmiş bıldırcın satan tesis 2016 yılı başından bu yana sipariş alamayınca çalışanlarını işten çıkardı ve üretimi durdurdu. Elektriği borcundan dolayı kesilince de stoklarında bulunan tüm kesilmiş bıldırcın etleri telef oldu. Kuluçkada bulunan 52 bin yumurta da bozulmadan jeneratörle son anda müdahale edilerek kurtarıldı.

"Yıllık 400 bin adet satıyorlardı"

25 yıldır Mersin'de faaliyet gösteren Türkiye'deki tek bıldırcın eti üretim tesisi turizmde beklenen rakamlara ulaşılamadığı için kapandı. Normal dönemlerde Antalya ve İstanbul'a yıllık ortalama 400 bin kesilmiş bıldırcın sattıklarını belirten firma sahibi Ahmet Karakaya, bu yıl içinde hiç bir otel ve restaurant beklenen siparişleri vermeyince büyük sıkıntıya düştüklerini ve tesisleri kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi. 

"Terör bizi de vurdu"

Karakaya şunları söyledi: Sıkıntılı süreç Rusya uçağının düşürülmesi ile başladı. Çok sayıda otel kapandı ve siparişlerimiz yarının da altına düştü. Bu yine de kendini kurtarır dedik ancak İstanbul'da patlayan bombalar mevcut siparişlerin de iptal edilmesine neden oldu. Bıldırcın etini genelde Türkiye'ye gelen turistler yiyor. Turist olmayınca da otel ve restaurantlar sipariş vermez oldu. 2014 yılında yaklaşık 400 bin, 2015 yılında 352 bin kuş kesmişken bu yıl gelen toplam sipariş 34 bin bu rakam da tesisin kendi giderini karşılamıyor. 

"Çalışanlara ücretsiz izin verip makineleri durdurduk"

Biz de mecburen çalışanlara ücretsiz izin verip makineleri durdurduk. Beldi düzelir umudu ile de sadece 50 bin tane kadar damızlık kuş beslemeye başladık. 52 bin tane de kuluçkada bulunan yumurtalarla da ilgileniyorduk. Soğuk hava depolarımızda da yaklaşık 100 bin kesilmiş kuş vardı. 

"Elektrik kesildi bittik"

Aylık ortalama 5 bin TL. elektrik parası ödüyorduk. işler bozulunca ödeyemedik ve elektriği kestiler. Soğuk hava deposundaki kesilmiş kuşlarımız da telef oldu. Kuluçkada bulunan yumurtaları da jeneratör çalıştırarak kurtardık. Yıllık binlerce lira aidat ödediğimiz sanayi odamız sıkıntıyı bildiği halde bize yardımcı olmadı. Bu durumu ilgili tüm bakanlıklara ilettik ama nafile. Bankalar da peşimize düştü. Ne yapacağımızı şaşırdık.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!