Dürümlü'deki vatandaşlara terör tazminatı

Vali Aksoy, Dürümlü'de hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine terör tazminatı ödeme konusunda çalışma yapıldığını açıkladı.

Dürümlü'deki vatandaşlara terör tazminatı
Dürümlü'deki vatandaşlara terör tazminatı
GİRİŞ 25.05.2016 16:25 GÜNCELLEME 25.05.2016 16:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy,  Sur İlçesi Dürümlü Mezrası’nda PKK’lıların 12 Mayıs günü bomba yüklü kamyonu patlatması sonucu ölen 16 kişinin yakınlarını Tanışık Köyü’nde ziyaret etti.

OLAY SIRASINDA KAÇAN TERÖRİSTLER VAR

Aksoy, olayla ilgili istihbarı bazı tespitlerin bulunduğunu ve soruşturma dosyasında gizlilik kararı olduğunu söyledi. Aksoy, şunları söyledi: "Terörün acımasız yüzü ve sivil insanları hedef alan yönünü burada çok net olarak görüyoruz. Olayla ilgili adli süreç devam ediyor ve dosyada gizlilik kararı var. Bu konudaki açıklamaları süreç içerisinde cumhuriyet başsavcılığı, olgunlaştığında açıklayacaktır. Şu anki bilgilere göre kamyon patlatılmış. Olay esnasında kaçan örgüt mensupları da var. İstihbarı bilgi ve değerlendirmeler bu yönde."

TERÖR TAZMİNATI

Vali Aksoy, patlamada ölen 16 kişinin ailelerine terör tazminatı ödeme konusunda çalışmalar olduğunu ifade ederek, "Devletin bu tür olaylarda vatandaşlara tanıdığı bütün hakları, bu vatandaşlarımız için de en kısa zamanda gerçekleştirmek üzere çalışıyoruz. Bu süreç devam ediyor. Bu tür imkanlarımızdan bu vatandaşlarımızın ailelerini yararlandıracağız" dedi.

YORUMLAR 2
  • öm of 7 yıl önce Şikayet Et
    of ulan of buradaki kardeşlerimin sonuna kadar hakkıdır ancak birde pkk ya kucak açıpda zarar görenler var bunları da iyi ayırmak lazım belediyeye para verirsin pkk ya gider özel hastaneler üniversiteler pkk ya çalışır doktorlar hemşireler sahde reçete ile pkk ya ilaç gönderir devleti üniversitesinde okurlar terörist olurlar meclise girerler kocası dağda kendi meclisde kardeşi dağda kendisi meclisde hakkında soruşturma var neymiş hüküm giymemiş suç işler dokunulmazmış millet seçmiş seçen de her türlü suç var anayasa tamamen değişmeli başkanlık sistemi gelmeli uluslararası sözleşmeler askıya alınmalı hakkında terör suçundan soruşturma olan aday olamamalı
    Cevapla
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    şu anlattıklarını nasıl başkanlığa bağladın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu