Teröristler Nusaybin'den kaçtı mı?

TSK'dan Nusaybin'de operasyonları sürerken terör örgütü PKK'dan ilçe merkezinden çekildiklerini iddia eden bir açıklama geldi.

GİRİŞ 26.05.2016 13:52 GÜNCELLEME 26.05.2016 15:21
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynakları ise "Operasyonlarla temizlenen bölgelerin dışında teröristlerin döşediği EYP’ler aynen durmaktadır. Bunların temizlenmesi ve tekrar sivil halkın güvenle yaşayabileceği bir ortamın sağlanması için bölgedeki operasyonların devam etmesi gerekmektedir" diyor.

3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin Nusaybin'de terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Atmaca-7 Operasyonu" sürüyor. AA'nın haberine göre müşterek operasyonda Yenişehir Mahallesi'nde çembere alınan ve çıkış yolları kapatılan teröristlere güvenlik güçlerince, "teslim ol" çağrısı yapıldı. Çağrıya ateşle karşılık veren ve kaçmaya çalışan 3 terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist de yaralı ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, operasyonda bugüne kadar 437 teröristin etkisiz hale getirildiği, 400 barikatın kaldırıldığı duyuruldu. Açıklamada,  "35 çukur kapatıldı, bin 24 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 66 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bölgedeki vatandaşlarımızın huzur ve güvenle hayatlarını sürdürmesini sağlamak amacıyla terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

BÖLÜCÜ ÖRGÜT PKK'DAN AÇIKLAMA

Bugün ise terör örgütü PKK'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Terör örgütü, Mardin Nusaybin'deki silahlı güçlerini geri çektiklerini iddia etti. Açıklamada devletin operasyonları karşısında teröristlerin pozisyon değiştirmesinin gerekli görüldüğü belirtildi.

25 PKK’LI TERÖRİST TESLİM OLMUŞTU

Nusaybin'de son olarak 25 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim olmuştu. Teslim olmayı seçmeyen beş teröristin ise dün gece 03.30’da mezarlık bölgesine doğru kaçarken etkisiz hale getirildiğini kaydeden askeri kaynaklar, "26 Mayıs 2016’da örgüt her ne kadar bölgedeki tüm YPS güçlerini çektiğini duyursa da, operasyonlarla temizlenen bölgelerin dışında örgütün döşedikleri EYP’ler aynen durmaktadır. Bunların temizlenmesi ve tekrar sivil halkın güvenle yaşayabileceği bir ortamın sağlanması için bölgedeki operasyonların devam etmesi gerekmektedir. Güvenlik güçleri, ilk günden beridir sivil zayiatın olmaması için kendi canları pahasına her türlü tedbiri almış, almaya da devam etmektedir. Halk yanımızdadır ve yanımızda olmaya devam edecektir" dedi. 

MARDİN KIRSALI BOMBALANMIŞTI

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Savaş uçaklarının dün yurt içinde Mardin kırsalına, yurtdışında ise Kuzey Irak’ta Sinat-Haftanin bölgesine hava harekatı düzenlediğini açıklamıştı. Mardin kırsalında silah mevzi, sığınak ve barınaklardan oluşan üç hedefin savaş uçakları tarafından vurulduğu belirtilmişti.

YORUMLAR 27
  • komık adam 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar pkk yardım eden ordakı halk eylemlere katılan molotof atan şimdi bunlar cezasızmı kalcak okadar sehıt ne olacak akılılar bız adam oldurmedık tamam katıldık ama vs cumleler bızım askerımızde gızlıce oldurup bız sızı oldurmedık demıyorlar yakalmıslar getırmısler ne gerek var hapıhanelerı bunlarla doldurmaya mezarlıkları doldururduk ve kurtulurduk zıhnıyetlerı degısıcekmı
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    etkisiz hale gelmek ne demek?
    Cevapla
  • DEVRAN 7 yıl önce Şikayet Et
    DEVLETİN ÇÖZÜM Sürecini ve yatırımlarını kül ettiler.....PİŞMANLIKLARINA İnanmamız için devletle maddi manevi iş birliğinde olurlarsa hainleri ele verirlerse, samimiyetlerine inanılır.devletle çatış , hastanesinde kaçak tedavi ol mantığı akıl alır gibi değil......
    Cevapla
  • ŞİRİN 7 yıl önce Şikayet Et
    ACİL YENİ kararlar alınarak, Teslim olanlara ve tutuklu pkk lıları, yıkıp yakıp harabeye çevirdikleri il ve ilçeleri onarım ve tamirat işlerinde çalıştırmak en güzel meşguliyettir.................
    Cevapla
  • KARDELEN 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer hapislerde bir süre tutulacak sa lütfen ilçenin onarım işlerinde çalıştırılsınlar. YAPMAYI ÖĞRENİRLERSE BELKİ kendi beldelerine emekleri geçerse kıymetini bilirler...............
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...