Başbuğ'dan sert tepki! Ne oldu da birdenbire...

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, soykırım iddiasını parlamentoya getiren Almanya'ya tepki gösterdi.

Başbuğ'dan sert tepki! Ne oldu da birdenbire...
Başbuğ'dan sert tepki! Ne oldu da birdenbire...
GİRİŞ 28.05.2016 22:23 GÜNCELLEME 29.05.2016 14:36
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Emekli Orgeneral Başbuğ, "Almanya niye şimdi birdenbire bu sözde Ermeni soykırım iddiasını Almanya Parlamentosuna getirdi? Türkiye'ye karşı bir sıkıştırma politikası olarak görmek lazım." dedi.

Başbuğ, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının 2 Haziran'da Almanya Parlamentosunda gündeme geleceğini anımsattı.

ALMANYA'YA TEPKİ!

"Almanya Parlamentosunda gündeme gelecek sözde Ermeni soykırımı iddiaları için neden bağırmıyoruz? '1915 yılında yaşananlar bir zorunlu göçtür, tehcir olayıdır' niye demiyoruz? 19 Mayıs 1985'te, ABD'de Temsilciler Meclisine aynı şekilde Ermeni konusu geldi, o gün 69 profesör bir bildiri yayınladı. ABD Temsilciler Meclisine, 'Siz Türkiye'yi soykırım yaptı diye suçlarsanız, tarihsel sorunun hangi yanının doğru olduğuna yasa yoluyla karar vermiş olursunuz. Bu davranış, Amerikan yasama sürecinin güvenilirliğini sarsar' dediler. Aynı şey şimdi Almanya Parlamentosunda oluyor. Bunlar fevkalade üzücü. Çok haklı olduğumuz davada bu kadar sessizliğin içine girmemizi anlamak mümkün değil. Tabii şunu da sormak lazım; Almanya niye şimdi birdenbire bu sözde Ermeni soykırım iddiasını Almanya Parlamentosuna getirdi? Bunu tamamen Türkiye'ye karşı bir sıkıştırma politikası olarak görmek lazım, özellikle mülteci sorunu çerçevesinde."

YORUMLAR 72
  • Anonim 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş nekadar siyasete meraklıymış bu adam. Gün aşırı bi açıklama. Statüsü ne diye sorarsan emekli asker/sade vatandaş, buna rağmen hala daha apoletlerinden aldığı güçle konuşuyor. Kur partini çık ortaya, madem ilgilisin.
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya yolunu kaybetmis ördek gibi ne halt edecegini bilmeyen bir ülke konumuna düstü...Misal mi istersiniz...Merkel her hafta Türkiye'ye gelerek AB'yi kurtarma pesindeyken mantiga uymayan bu hareketi neden diye sorsan bilmezler...
    Cevapla
  • Cengiz Y 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya çifte yüzünü yine gösteriyor.İslamiyeti anlatamadığımız avrupadan insaniyet hamasiliği görüyoruz.
    Cevapla
  • hadde 7 yıl önce Şikayet Et
    almanların korkusu tehcirin vebali üstlerine kalacak zira fikir babası osmanlıda görev yapan alman generalleri imiş ve türkler uygulanmaması için çok çaba sarfetmiş.
    Cevapla
  • Elazigli 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya bitmis bir ülke zaten amerikanin usakligini yapar her zaman reis iyi okuyor dünyayi almanlar zavaklidir sömürende bu isleri yaptirmak isteyende bellidir yoksa bunlarin bize söyyleyecegi ne olabilir hitler dememiz yeterlidir almanlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt