Kolonları patlayan 8 katlı bina boşaltıldı

Diyarbakır’ın Kayapınar Beldesi'nde 8 katlı ve 30 daire bulunan 18 yıllık bir binanın taşıyıcı kolonları patladı. Vatandaşların durumu Belediyeye bildirmesi üzerine, yaklaşık 200 kişinin yaşadığı bina boşaltıldı.

Kolonları patlayan 8 katlı bina boşaltıldı
Kolonları patlayan 8 katlı bina boşaltıldı
GİRİŞ 08.11.2006 13:48 GÜNCELLEME 08.11.2006 13:48

Dere kenarındaki binada inceleme yapan İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Tansel Bingöl, binada oturmanın çok riskli olduğunu belirterek, bir facianın son anda önlendiğini söyledi. Belediye bina ile ilgili soruşturma başlattı. Olay, 1983'te Diyarbakır'da çöken ve 83 kişinin ölümüne neden olan ‘Hicret Apartmanı’ ile Konya'da 2004 yılında çöken ve 92 kişiye mezar olan ‘Zümrüt Apartmanı’nı hatırlattı.

Kayapınar Beldesi Huzurevleri Mahallesi Alkan 1 apartımanında oturan vatandaşlar, dün akşam binadan çatlama sesleri duyup binanın sallandığını hissedince Belediyeye haber verdi. Gelen Belediye ekipleri, binanın birinci katında bulunan taşıyıcı kolonların çatladığını fark edince hemen binayı boşalttı. Binada yaşayan yaklaşık 200 kişi dün gece tahliye edilip yakınlarının yanlarına yerleştirilirken, bugün sabah saatlerinde İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tansel Bingöl ve bazı mühendisler binada inceleme yaptı.

‘FACİA YAŞANACAKTI’

İnceleme sonucu binanın oturulamaz olduğuna kanaat getirilirken, bazı kolonların daha önceden patladığı ve sıva ile kapatılmaya çalışıldığı gözlendi. İnşaat Mühindisleri Odası Başkanı Tansel Bingöl, binanın çok risk taşıdığını ve oturmanın sakıncalı olacağını belirterek, “Bu bina zamanında tahliye edilmemiş olsaydı çökme tehlikesi vardı. Eğer çökseydi bir facia yaşanacaktı. Bu Diyarbakır’da ilk bina değil. 18 yıllık binadır ve sanırım ruhsatı da yoktur. Konu ile ilgili gerekli çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

Kayapınar Belediye Başkanı Yardımcısı Sabahattin Dinç ise, vatandaşların uyarısı ile binayı tahliye ettiklerini ve taşıyıcı kolonlarda patlama olduğunun görüldüğünü belirterek, durumu Valiliğe bildireceklerini söyledi. Dinç, resmi olarak binanın mühürlenmesi için çalışma yapılacağını da sözlerine ekleyerek, sorumluların bulunması için soruşturma başlatılacağını ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde