Bina yapımında 'Osmanlı' çağrısı

Erdoğan, bina yapımında yatay mimarinin takip edilmesi gerektiğini söylerken, TOKİ de son zamanlarda bu çizgi üzerine yoğunlaşıyor.

Bina yapımında 'Osmanlı' çağrısı
Bina yapımında 'Osmanlı' çağrısı
GİRİŞ 30.05.2016 15:20 GÜNCELLEME 30.05.2016 16:35
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Emlakofis / Haber7

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Esenler'deki kentsel dönüşümün ardından 'anahtar teslim töreni'nde konuştu.

6.5 MİLYON BİNALIK DÖNÜŞÜM

İlk anahtarları teslim etmenin mutluluğu içerisinde olduğunu söyleyen Erdoğan, yeşil alanın büyüklüğüne dikkat çekerek, ''Şimdi yüzde 70'i yeşil alan ve okul, cami gibi ortak kullanım alanlarından oluşan zaten bir alan şu anda var. Tabi afet riski taşıyan alanların dönüştürülmesi konusunda hedefimiz çok büyük. Türkiye genelinde 20 yılda 6,5 milyon yapıyı bu şekilde dönüştürmeyi hedefliyoruz. Çirkin yapılaşmaya hayır. Modern, insanca yaşayabileceğimiz yapılara, 'Evet' ve bunu yapacağız'' dedi.

Erdoğan ayrıca, Türkiye genelinde 6.5 milyon yapıyı dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

DEV PROJELER NE ZAMAN AÇILIYOR?

Devasa projelere de değinen Erdoğan, bu projelerin açılış tarihini de verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

''Osmangazi Köprüsü şu anda bitti. Son kaynakları yaptık. Açılışa hazır hale geldi, belki Ramazan'la birlikte açacağız.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü de bitiyor. 26 Ağustos'ta açacağız. Havalimanına da gittik. Yüzde 25'i hamdolsun bitti. dünyanın 1 numarası oluyor. Yılda 150 milyon yolcu kapasiteli. İlk kısmını 2018'de kalanını 2023'e kadar açıyoruz.

Bakın Marmaray... Ne diyorlardı, yapamazlar. Üç yılda 130 milyon yolcu geçti. Yılsonu itibariyle Avrasya Tünelini de açıyoruz.

Yeni adımlara hazırlanıyoruz. Kanal İstanbul'un da hazırlıklarına başlıyoruz. Yeni bir adım daha İnşaallah. Çanakkale Köprüsü'nün de hazırlıkları başlıyor. Biz yaparız bunlar yıkar. ''

YATAY YAPILAŞMA MESAJI

Yatay yapılaşma mesajı veren Erdoğan, ''Geçmişte biraz da şartların zorlamasıyla dikey yapılaşma yoğun bir şekilde yaşandı. Nüfusun yoğun metrekarenin az olduğu ilçe Esenler. Şehir merkezlerindeki alanlarda belki mümkün olmayabilir ama yatay yapılaşma için adım atmalıyız diye düşünüyorum.'' dedi.

OSMANLI VE SELÇUKLU MİMARİSİ

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin üzerine gidilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan şu şekilde konuştu:

''Artık yeşil alanlarıyla, eğitim ve ibadet mekanlarıyla, otoparklarıyla kendi kendine yeterli yerleşim yerleri kurmalıyız. Mimari olarak şekilsiz binalar yerine Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile yoğrulan eserler ortaya koymalıyız.

Ulaşımda otomobil ve otobüsten ziyade raylı sistemleri yaya ve bisiklet yollarını ortaya çıkarmalıyız. Şehirlerin tarihi özelliklerini ortaya çıkarmalıyız.''

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 40
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis Allah senden razı olsun.Şuanki binalar kutu gibi iğrenç.
    Cevapla
  • Temurhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Dikey yatay önemli degil Yeterli yeşil alan ve arabalarımız iç park yeri istiyoruz.
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bu kadar güzel mimarimiz varken... bu binalar ne böyle... iyi güzel ama bizden değil... yap bakalm bir osmanlı selçuklu karması işlemeli güzel bir ev o zaman gör alıcısını
    Cevapla
  • huseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    istanbul icin cok cok gec.
    Cevapla
  • halk 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul için çok geç bari diğer şehirleri kurtarın. Zira istanbulda yatay yerleşim yapabilmek için türkiyenin yarısı kadar arsaya ihtiyaç var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle