'Müslüman coğrafyada tek takvim'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi'nden, tüm dünyada tekli takvimin tercih edildiğini belirtti.

'Müslüman coğrafyada tek takvim'
'Müslüman coğrafyada tek takvim'
GİRİŞ 30.05.2016 16:11 GÜNCELLEME 31.05.2016 08:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı, Avrupa Fetva ve Araştırma Meclisi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve İslam Hilal Gözlem Projesi (ICOP) işbirliğiyle düzenlenen ve 3 gün süren Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi sona erdi.

Türkiye, Suudi Arabistan, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD, Katar, Fas, Mısır ve Ürdün'ün de aralarında olduğu 50'ye yakın ülkeden ilim insanları, astronomlar ve karar merciinde bulunan yetkililerin katıldığı kongrede 2 sonuç ön plana çıktı.
Tüm Müslüman coğrafyasında tek takvim

"İlmi, Fıkhi ve Sosyal Boyutlarıyla Hicri Takvim", "Hicri Takvim Projeleri" başlıklı oturumlarla gerçekleştirilen ve İslam dünyasında takvim birliğinin amaçlandığı kongrede tekli ve çiftli takvim önerileri öne çıktı.

Tüm Müslüman coğrafyasında ibadetlerin tek takvim çatısı altında birleştirilmesini esas tekli takvim önerisi ile Amerika kıtasının diğer kıtalardan ayrılmasını esas alan çiftli takvim önerisi katılımcıların oylarına sunuldu.

YORUMLAR 2
  • Erdemli 7 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç?? Yok
    Cevapla
  • Halid bin Velid 7 yıl önce Şikayet Et
    Hicri Takvime göre İkindi Ezanından sonra bir sonraki gün anlamına mı geliyor Örnek :Pazartesi İkindi Ezanından sonra Salı Günün İkindi Ezanına kadar 1 gün sayılmaktadır. fiziki veya metafizik (bedeni ) anlamında değil dini maneviyat (Ruhani) anlamında değerlendirilmesi gerekmektedir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!