Gülen'in Erdoğan'a açtığı davada karar!

Fetullah Gülen'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında açtığı tazminat davası reddedildi.

Gülen'in Erdoğan'a açtığı davada karar!
Gülen'in Erdoğan'a açtığı davada karar!
GİRİŞ 31.05.2016 11:34 GÜNCELLEME 31.05.2016 12:39
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" soruşturmaları ve davaları kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan bir numaralı sanık Fetullah Gülen'in, başbakanlığı döneminde çeşitli tarihlerdeki konuşmalarında "kişilik haklarını ihlal ettiği" iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açtığı 100 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Gülen'in avukatı Talha Aksoy ve Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan katıldı.

Avukat Aksoy, duruşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde AK Parti'nin Muğla, Kırıkkale, Elazığ ve Malatya mitinglerinde yaptığı konuşmalarda müvekkilinin kişilik haklarının saldırıldığını ileri sürerek davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan ise Gülen hakkında tüm soruşturmaların ve niteliklerinin dava dosyasında olduğunu belirterek, "Müvekkilimin beyanının da görünen gerçekliğe ve duruma uygun olduğu açıktır. Ayrıca davacı Gülen hakkındaki yakalama kararı da bu durumu açıkça ortaya koymaktadır. Davanın reddine karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Hakim Verda Çiçekli, davanın reddine karar verdiğini belirtti.

Dava dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 Mart, 3 Mart , 4 Mart ve 6 Mart 2014'teki AK Parti mitinglerinde yaptığı konuşmalarda, Gülen'in "kişilik haklarına saldırıldığı" ileri sürülerek, 100 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • sami 7 yıl önce Şikayet Et
    Utanmaz hâin bir de dava açıyor. Tabi yargıya yerleştirdiği avanelerine güveniyordur. Geçti o günler. Her hâin gibi birgün bu ihanetinizin cezasını çekeceksiniz inşallah.
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu mikropları etkisiz hale getirmek lazim yokmu bir yiğit
    Cevapla
  • Türker akbulut 7 yıl önce Şikayet Et
    Buradan geçmiş olsun derim saygıdeğer Cumhurbaşkanımız a böyle edelim ahlaklı dürüst bir ç başkanı dünyanın hiçbir ülkesinde bulamazsın yargıya ssygiliyiz aksi kararda çıkabilir di şimdi pervasizca diktatör diyenler madem t Erdoğan diktatör bu davalar niye aciliyor
    Cevapla
  • ilginc 7 yıl önce Şikayet Et
    Utanmadan dava da mi acmis
    Cevapla
  • kuşando 7 yıl önce Şikayet Et
    Başka bir kararın çıkması mümkünmüydü ki? İnsanın aklıyla alay etmeyin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...