Sahte diplomalı öğretmen operasyonu: 30 gözaltı

Sahte üniversite diplomalarıyla öğretmen olarak atanarak devletten maaş aldıkları tespit edilen 30 kişi gözaltına alındı.

Sahte diplomalı öğretmen operasyonu: 30 gözaltı
Sahte diplomalı öğretmen operasyonu: 30 gözaltı
GİRİŞ 31.05.2016 15:04 GÜNCELLEME 31.05.2016 15:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmada bazı kişilerin düzenledikleri sahte üniversite diplomalarla devlete ait eğitimkurumlarına öğretmen olarak atandıklarını maaş ve ek ders ücreti alarak haksız kazanç elde ettiklerini belirledi.  Ekipler, söz konusu kişilerin adreslerini belirleyerek Adana, adıyaman,Ankara, Gaziantep ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda çok sayıda sahte diploma ele geçirilirken, sahte öğretmenler sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

KPSS'DEN DÜŞÜK PUAN ALAN ÖĞRETMENLERİN BİLGİLERİNİ KULLANMIŞLAR

Bu kişilerin, para karşılığında başka kişilere de sahte üniversite diplomaları düzenlediklerini ve KPSS’den düşük puan alan öğretmen adaylarının bilgilerini alıp sahte evraklarla Milli Eğitim Bakanlığının sistemine giriş yaparak atamaları yaptıkları da iddia edildi.  Emniyette sorguları süren şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından ’Kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak, dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edilecek.

YORUMLAR 1
  • adanalı 7 yıl önce Şikayet Et
    özellikle doğu ve güneydoğuda bu şekilde öğretmenlik yapan 10.000 sahte öğretmen var.Burdan milli eğitim bakanlığına suç duyurusunda bulunuyorum.Bunların hepside PKK'lı teröristtir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...