Eğitime diye aldılar bakın ne yaptılar!

Paralel örgütün belediyeye ait arazileri kendilerine yakın üniversitelere peşkeş çektiği ortaya çıktı. ‘

Eğitime diye aldılar bakın ne yaptılar!
Eğitime diye aldılar bakın ne yaptılar!
GİRİŞ 01.06.2016 05:23 GÜNCELLEME 01.06.2016 05:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eğitim tesisi’ yapılması koşuluyla bedelsiz verilen arazilere villa, rezidans ya da ev yapıldığı, daha sonra satılarak örgütün kasasına milyonlar aktarıldığı belirlendi. Savcılık, 19 üniversitenin bu şekilde usulsüzlük yaptığını tespit etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik Türkiye'nin dört bir yanında yürütülen soruşturmalar devam ederken, yapılan usulsüzlükler de bir bir ortaya dökülüyor. Yapılan soruşturmalarla, belediye ait arazileri hiç para vermeden 'eğitim tesisi yapacağız' bahanesiyle alan örgüte yakın üniversitelerin buralardan ticari kazanç elde ettiği belirlendi.

İPEK ÜNİVERSİTESİ BAŞI ÇEKİYOR

Şimdiye kadar, bu şekilde usulsüz işlem yapan ve örgüte finans desteği sağlayan üniversite sayısının 19 olduğu belirlendi. Bunların arasında İpek, Melikşah, Mevlana ve Zirve Üniversitesi'nin de bulunduğu öğrenildi. Bu şekilde ne kadar kazanç elde edildiğine ilişkin tespit çalışması devam ederken, üniversite sayısının artabileceği kaydedildi.

BAHANEYLE ARAZİLERE KONDULAR

Ankara Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen FETÖ/PDY ana soruşturma dosyasına önemli bilgiler girdi. Buna göre, paralel örgüt, kendine yakın üniversiteleri kullanarak 'eğitim tesisi' adı altında belediyelerden arazi istediği belirlendi. Buralara çöreklenen paralel örgüt mensuplarının sayesinde de belediyeye ait arazilerin üniversitelere 'eğitim tesisi' şartıyla verildi.

İŞLEMLER ÖRGÜTÜN ELEMANLARINDAN

Belediyelere hiçbir para verilmeden alınan bu devasa arazilerin ise böyle bir yetkileri olmamasına rağmen kamulaştırıldığı tespit edildi. Kamulaştırma işlemlerinin ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün belediyelere sızmış olan elemanları sayesinde gerçekleştirildiği yapılan incemelerde belirlendi.

BELEDİYE ARAZİSİNE REZİDANS, VİLLA...

Tahsis edilen bu arazilerin ise ticari amaç için kullanıldığı ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemede, çok büyük olduğu belirtilen bu arazilerin bir kısmının eğitim tesisi için, geriye kalan kısmının ise rezidans, villa ve ev yapımında kullanıldığı tespit edildi. Daha sonra bu mülklerin de satılarak maddi kazanç elde edildiği belirtildi.

YORUMLAR 1
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet tarihi böyle sahtekar üç kağıtçı bir örgüt görmedi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan