TSK'nın PKK'ya karşı yaz planı hazır

TSK kararını verdi... Nusaybin ve Şırnak'ın temizlenmesi ile şehir savaşını kaybedip büyük bozguna uğrayan PKK için yaz planı hazır.

TSK'nın PKK'ya karşı yaz planı hazır
TSK'nın PKK'ya karşı yaz planı hazır
GİRİŞ 05.06.2016 12:10 GÜNCELLEME 05.06.2016 12:22
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Şırnak ve Mardin’in Nusaybin ilçesinde operasyonların tamamlanmasıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yaz döneminde kalıcı olarak üs bölgelerine geçecek. Kızılsu, İkizce ve Toptepe taburları, yaz dönemi yapılanmasına geçerek, 700 metre yukarı çıkıp üs bölgelerine yerleşecek. Şırnak’ın Besta-Dereler mevkiindeki üs bölgeleri, Kayseri 1. Komando Tugayı ve Bolu 2. Komando Tugayı ile tahkim edilecek.

PKK’NIN KIRSAL TAKTİĞİ 

Habertürk'den Bülent Aydemir'in haberine göre terör örgütü PKK, şehir merkezlerini terörize etmek amacıyla, 2012-2013 döneminde, neredeyse tüm lojistiğini il-ilçe merkezlerinden destek alarak sağlamıştı. Sınır ötesindeki kamplarıyla, il ve ilçe merkezleri etkileşimini artıran PKK, 2014’te büyük şehirlerden topladığı ve bir bölümünü Kobani’ye gönderdiği militanlara; Hakkâri, Mardin-Derik, Nusaybin-Bagok, Gabar, Çerav, Besta-Dereler ve Cudi’de silahlı eğitim verdi. Kuzey Irak’taki kamplarında barınma ve eğitim hacmini dar tuttu. Kampları daha çok aktarma merkezi olarak kullandı. Meskûn mahallerde terör eylemlerini sürdürürken, Şırnak’ın çevresindekiler hariç sınır içindeki kamplarının işlevselliğini minimum seviyeye düşürdü. 

280 KARAKOL İNŞA EDİLECEK

Önümüzdeki dönemde; İkiyaka Dağları, Oramar Tepe ve Doski Vadisi örneğinde olduğu gibi TSK, geçici üs bölgelerine yerleşip yaz-kış demeden, son terörist imha edilene kadar buralarda kalıcı olacak; risk analizine göre tahkimat yapılacak. Aynı zamanda, meskûn mahal operasyonlarının bittiği yerlerden başlayarak Güneydoğu’dan Batı illerine doğru kent merkezleri ve ilçelerde özel eğitimli personelin görev yapacağı 280 karakol inşa edilecek. Bu karakolların ihale süreçleri tamamlandı. Yüksek korunaklı bu karakolların bir kısmı geçici, bir kısmı mobil, çoğu kalıcı olacak. 

ÖNCE TEMİZLİK, SONRA YENİDEN İNŞA

Şırnak’da operasyonların tamamlanmasıyla istihkam taburu ile özel birlikler ayrılmaya başladı. Tankların sayısı azaltılıp ilin sınırlarına kadar çekildi. Kolordu komutanı, Şırnak’ta dolaşarak incelemelerde bulundu. Cumhuriyet Meydanı’nın yakınından geçen kanalda, daha önce etkisiz hale getirilmiş 18 teröristin cesedi bulundu. Başka bölgelerde de çok sayıda terörist cesedine rastlandı. 4 gün sürecek bina ve patlayıcı kontrolleri sonrası jandarma bölgede temizlik yapacak. Ardından valiliğin kontrolünde istihkam araçları ve askeri dozerler girecek. Molozların tahliyesiyle 15-20 gün içinde temizlik tamamlanacak. Ardından inşa süreci başlayacak. 

GERİ DÖNÜŞLER YAVAŞ OLACAK

Şırnak’ta halkın dönüşü hızlı, Nusaybin’de ise daha yavaş olacak. Nusaybin’de binaların altında tespit edilememiş tüneller ve geçişler bulunuyor. Buraya TKİ ve MTA gibi kurumlardan uzman ekipler getirilerek incelemelerde bulunulması planlanıyor. 

700 KORUCU ALINACAK

Bu arada, operasyonların bittiği yerlere 700 korucu/bekçi alınacak. Bunların 205’i Şırnak’ta, 205’i ise Cizre’de görev yapacak. Kısa süre önce PKK’lıların saldırdığı ve Şırnak’ı terk etmeyen tek aile olan Tatarlar Aşireti’nden 36 müracaat yapıldı; bunların ancak 11’i işe alındı. 

 EN AĞIR DARBE O İKİ İLÇEDE 

G.Doğu Anadolu'da bir il ve 9 ilçede polis ile askerin omuz omuza vermesiyle terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon tamamlandı.

YORUMLAR 23
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    sınıra 50 km ye kadar hiçbir köy kasaba ilçe vs bırakmayacaksınız.sakıncalıdır
    Cevapla
  • ali bey 7 yıl önce Şikayet Et
    kökünü kurutun şu kafirlerin
    Cevapla
  • Bingöllü kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    30 sene gec kalindi karakollar yetersiz ve donanimsiz devlet acilen yapmali
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    yapay göletler yapılmalı. pkk'nın saldırma ihtimali olan yerlere ki sızmaları engellensin. ayrıca tsk dağlarda kalması gerekiyor. tampon bölge de olabilir.
    Cevapla
  • ayyildiz 7 yıl önce Şikayet Et
    tamamda kirsalda ne olacak ordada operasyonlar yapilmasi lazim durmaksizin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası