Silopi'de 16 cami ibadete açılıyor

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde teröristlerce tahrip edilen 16 cami, kısa bir sürede yeniden elden geçirilerek kapılarını cemaate açtı.

Silopi'de 16 cami ibadete açılıyor
Silopi'de 16 cami ibadete açılıyor
GİRİŞ 06.06.2016 10:40 GÜNCELLEME 06.06.2016 12:12

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, bölücü terör örgütü PKK tarafından tahrip edilen camilerde onarım çalışmaları sürüyor. Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde teröristlerce tahrip edilen 16 cami, 1.5 ay gibi kısa bir sürede yeniden elden geçirilerek kapılarını cemaate açtı. Diyanet Vakfı tarafından Fatih, Firdevs, Hz. Bilal, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, İhlas, Kevser, Medine, Şeyh Ebubekir, Sefine, Hz. Nuh, Fazilet, Hz. Hamza, Hz. İbrahim, Hz. Yusuf, Nebi camilerindeki tadilat için 700 bin TL harcandığı öğrenildi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, terörün bölgedeki camileri tahrip ettiğini belirtti. Bazı camilerin tamamen yıkıldığını dile getiren Görmez, vatandaşların kendilerinden camileri ramazan ayına yetiştirecek şekilde yapmalarını istediğini söyledi.

'İNSANIN KALBİ DAYANMIYOR'

Diyanet Vakfı'nın imkânlarıyla harekete geçerek Cizre'de, Silvan'da, Sur'da ne kadar yıkılmış, tahrip edilmiş cami varsa hepsini yenilemeye devam ettiklerini, Silopi'deki 16 camiyi ise ramazanda ibadete hazır hale getirdiklerini ifade eden Görmez, şöyle konuştu: "O camileri gezerken insanın kalbi dayanmıyor. O camiler, o mabetler günlerce karargâh haline getirilmiş, oraya kum torbaları doldurulmuş.

Değer tanımadıklarının göstergesi. Bu ülkede yaşayan müminler, camilerden yükselen alevleri hiçbir zaman unutmaz ve unutmayacaktır. Allah bütün mabetlerimizi, şehirlerimizi bu tür kötülüklerden muhafaza eylesin. Bu topraklarda yetişen çocukların bu mabetleri kendi kötü emellerine nasıl alet ettiğini görüyoruz. Allah bu şehirlerimizi, bu kötülüklerden arınmış olarak görmeyi nasip etsin."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?