'Bölünürsek yok, bölüşürsek tok oluruz' iftarı

Diyarbakır Valiliği, Sur İlçesi’nde, 'Bölünürsek yok, bölüşürsek tok oluruz' sloganıyla iftar çadırı kurdu.

'Bölünürsek yok, bölüşürsek tok oluruz' iftarı
'Bölünürsek yok, bölüşürsek tok oluruz' iftarı
GİRİŞ 06.06.2016 23:01 GÜNCELLEME 06.06.2016 23:01

Diyarbakır Valiliği, PKK’lılara yönelik operasyonlar düzenlediği ve halen 5 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi’nde, 'Bölünürsek yok, bölüşürsek tok oluruz' sloganıyla iftar çadırı kurdu.

Valilik tarafından kentte ilk kez kurulan iftar çadırı tarihi Ulu Cami önünde, 'Bölünürsek yok, bölüşürsek tok oluruz' sloganyla vatandaşlara Ramazan ayı boyunca iftar verilecek. Ramazanın ilk günündeki iftar yemeğine Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile vatandaşlar katıldı.

Türkçe, Kürtçe ilahilerin okunduğu iftar çadırında vatandaşlarla iftarını açan Vali Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sur İlçesi’nin terörden en çok etkilenen ilçeler arasında olduğunu dile getirdi. Aksoy, "Sur ilçemizde iftar çadırı açtık. Biz de Sur halkıyla beraber ilk iftarımızı burada açtık. Sur, terörden en çok etkilenen ilçelerimizden birisidir. Buradaki halkın mağduriyeti gidermek için devletin bütün kurumları gayret içinde çalışıyor. Ramazan ayı münasebetiyle Diyarbakır Valiliği müftülüğümüzle işbirliği içerisinde bu iftar çadırını Ulu Camii’de açtık. Vatandaşlarımızın buradan yararlanmalarını sağladık. Bizler de bugün ilk günü vatandaşlarımızla birlikte olduk. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek, onlarla beraber olmak adını da bugün bir aradayız" dedi.

Vali Aksoy, Ramazan ayı süresince Sur İlçesi’nde mağdur olan ailelere çeşitli yardımların yapılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri