Şırnak'ta temizlik devam ediyor

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ta devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde çok sayıda malzemenin ele geçirildiğini duyurdu.

Şırnak'ta temizlik devam ediyor
Şırnak'ta temizlik devam ediyor
GİRİŞ 07.06.2016 12:24 GÜNCELLEME 07.06.2016 12:24

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şırnak’ta devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde bir teröristin yakalanarak gözaltına alındığını, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 506 olduğunu bildirdi. Operasyonda ele geçirilen malzemeler ise şöyle: 

“Bir keskin nişancı tüfeği, 24 adet mühimmatı, bir adet RPG-7 roketatar, sekiz el bombası, 10 piyade tüfeği şarjörü, 300 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir tabanca şarjörü, dört tabanca fişeği, altı hücum yeleği, bir sırt çantası.” 
Ayrıca operasyon kapsamında 13 el yapımı patlayıcının da imha edildiği, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise bin 579 olduğu kaydedildi. 
Van’da bölücü terör örgütünden kaçan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu, Bitlis’te icra edilen yol kontrolünde, araçlarında bölücü terör örgütüne götürmek üzere yaşam malzemeleri ele geçirilen iki yardım ve yatakçının yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış